Durván nekiestek a kommentelők Hosszú Katinkának: "Hogy számolsz el a lelkiismereteddel?”

Forrás: AFP/Oli Scarff -
kommentelők támadás Hosszú Katinka olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a háromszoros ötkarikás aranyérmes, Hosszú Katinka magyar idő szerint kedd hajnalban a hetedik legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás olimpiai döntőjébe, és délután fél egykor a 200 pillangó előfutamában kellene úsznia, ám végül ettől a versenyszámtól visszalépett. A rajongók nekiestek az olimpikonnak, durva szavakkal illeték döntése miatt.

Hosszú Katinka előre tudta, hogy feszes lesz a menetrend Tokióban, ennek ellenére még itthon úgy döntött, bevállalja a 200 pillangót, és a számban egyébként elődöntőbe jutó Kapás Boglárka mellett ő lett volna a második induló, mert egy nemzet két résztvevőt nevezhet.

A háromszoros olimpiai bajnok azzal a döntésével, hogy visszalépett a 200 pillangótól Jakabos Zsuzsától vette el a lehetőséget, ahogyan ezt tette 2016-ban Rióban is. Neki ugyanis szintén megvolt az olimpiai szintideje, csak mivel az gyengébb volt Hosszúénál, hátrébb volt a rangsorban. Jakabos így csak a 4x200 méteres gyorsváltóban úszik Tokióban - írja a Blikk.

Ezzel a döntésével Katinka azonban nagyon kihúzta a gyufát a rajongóknál, többen durván nekiestek az interneten.

Hosszú Katinkának csúnyán nekiestek a kommentelők Forrás: AFP/Oli Scarff

"Sok mindent letett az asztalra Katinka igy igaz. Felnéztem Rá.. Az hogy nem ment a 400m ok, nincs formában ok ...de az hogy most is visszamondta a 200m pillangót úgy mint Rióban, evvel elvette az esélyt Jakabos Zsuzsannától MÁSODSZORRA az megdöbbentő!!! Óriási csalódás...." - írja az egyik kommentelő.

"Gratulálok, megint sikerült kiszúrni Jakabossal és esetleg pontokat elvenni az országtól. Igazi jellemtelen, egoista viselkedés!"

- szúrta oda egy másik.

"A 2016-os bejegyzésemet ma nem írhatom le. Kérdezem, hogy számolsz el a LELKI-ISMERETEDDEL??? ha lenne akkor a Jakabos nem itthonról nézné az üres pályát.

Egy példaképnek arra is kell figyelni, hogy az is maradjon. Sajnos Te ezt eljátszottad. Tudni kell az embernek a képességeit önmagában felmérni, Te ÖNZŐ VAGY. és ez nagyon szomorú"

- esett neki egy harmadik.

Hosszú Katinka fontos bejelentést tett: ez a következő lépés a karrierjében - Fotó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.