Ezeket a szuper, vizes játszótereket ajánljuk a nyári hőségben

Forrás: Facebook/Tarzan Park -
játszótér vizes játszótér gyerekkel az élet kánikula család magazin családi program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekes családok életéhez szervesen hozzátartozik a játszóterezés. Nyáron azonban nem minden játszi leányálom, hiszen van, ahol a gyerek feneke hozzásül a fémcsúszdához, így a kánikulában a legjobb, ha egy vizes játszóteret választunk.

A rekkenő hőségben a legtöbben a szoba hűvösét választják, de egy kisgyerekkel egyszerűen képtelenség megtenni, hogy napokon keresztül ki se mozduljunk. A vakáció alatt sokan a strandon keresnek enyhülést, ám ez sem lehet mindennapos program, így

most mutatunk néhány olyan vizes játszóteret, amelyek a nagy melegben felfrissülést jelenthetnek a legkisebbek számára.


Városligeti nagyjátszótér


Budapest egyik legnagyobb játszótere az 13.000 nm-es városligeti játszi, amelyen minden korosztály megtalálja a maga kedvencét. Akad itt óriás hőlégballon, csúszdák és sok-sok mászóalkalmatosság, de van

kávézó is, hogy a szülők is támogatva legyenek legalább egy adag koffeinnel.

És persze találunk vizes szekciót, amelyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy a gyerekek kedvükre sarazhassanak. Akad ehhez kanyargós folyó, gátak, zsilipek, tehát minden adott egy jó kis pacsáláshoz.

Városligeti nagyjátszótér Forrás: Facebook/Városligeti nagyjátszótér

Kispesti vizes játszótér


Budapest egyik legjobban felszerelt vizes játszija Kispesten található. Természetesen itt sem hiányozhatnak a nem vizes játékok, például a közepén magasodó világítótorony, amely remek mászóka a nagyobbak számára. Ugyanakkor a létesítmény különlegessége mégis az, hogy igazi felüdülést nyújthatnak a vizes blokkok. Például a hatalmas tengeri csillag, amelyből számos helyen tör fel a víz vagy a gumiborításra festett delfinek, amelyek vízpárát lehelnek. De akad itt kanyargós patak, amelynek medrében mindenfélét lehet úsztatni – például falevelet, botot, vagy akár papucsot is – és a homokozóban is található fémvályú, amelyből vizet csorgathatunk a homokba, megteremtve a lehetőséget az önfeledt sarazásra.

Keszthelyi vizes játszópark


Keszthelyen nem egy klasszikus vizes játszi várja a gyerekeket, itt ugyanis nem lehet sarazni vagy a szokásos értelemben pancsolni, viszont ez a játszótér igazán különleges a maga nemében. Itt ugyanis több magas falú medence várja a kicsiket, ahol különféle gátakkal, vízátemelőkkel, lapátokkal és tekerős kormánykerekekkel lehet egyengetni a víz útját.

+1 Fizetős vizes játszik


A fentiekben olyan vizes játszótereket soroltunk fel, amelyeknek a látogatása ingyenes, de akadnak olyanok is, amelyért fizetnünk kell. Több strand is rendelkezik kifejezetten vizes játszótérrel, ezeknél értelemszerűen meg kell váltani a belépőjegyet. Szuper vizes játszi található az Aquaworldben, a székesfehérvári vagy a bükfürdői strandon. A Tarzan Park pedig igazán univerzális szórakoztató létesítmény, mert itt valóban minden van. Várak, dombok, kalózhajó, csúszdák, hinták és természetesen sok-sok vizes játék – vizesárkok, csobogók, vízágyúk, spriccelők és persze a homokozó részlegen is megannyi gát, zsilip és vályú, amelyek megfelelő mennyiségű vizet szolgáltatnak az önfeledt dagonyázáshoz.

Tarzan Park Forrás: Facebook/Tarzan Park

A fenti játszótereken napestig mehet a pacsálás, így érdemes fürdőruhával, törölközővel és vízálló lábbelivel készülni, ám mivel a legtöbb park esetében kevés az árnyék, ezért semmiképpen se hagyjuk otthon a naptejet és valami fejfedővel is készüljünk a kicsik – és a magunk- számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.