Autizmussal diagnosztizálták a színészt: először sokkolta a dolog

autizmus A szökés Wentworth Miller
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wentworth Miller Instagram-oldalán osztotta meg a rajongóival, hogy autizmussal diagnosztizálják. 

A szökés című sorozatból ismert Wentworth Miller meglepő nyíltsággal számolt be betegségéről Instagram-oldalán. A színészt autizmussal diagnosztizálták, már hivatalosan is, előtte ugyanis megvolt az öndiagnózisa. Ennek ellenére sokkolta a vizsgálat eredménye, de nem változtatna rajta, mert az autizmus hozzátartozik a személyiségéhez.

Wentworth Millert autizmussal diagnosztizálták Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Frederick M. Brown

"Ez nem olyasmi, amin szeretnék változtatni. Az, hogy autista vagyok, meghatározza a személyiségemet" - írta. Hozzátette, nem tud eleget az autizmusról ahhoz, hogy erről a közösségről kijelentéseket tegyen, nem akar kárt okozni.

Több világsztár is felvállalta már mentális betegségét: ők bipoláris zavarral küzdenek

A mániás depresszió, más nevén bipoláris személyiségzavar sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk. Leginkább arról ismerhető fel, hogy az egyén lelkiállapota egy igazi érzelmi hullámvasút, melyben a lehangolt (depressziós) és a felhangolt (túlzottan lelkes, „mániás") epizódok követik egymást. Az ilyen típusú ember egyik pillanatban azt érzi, hogy bármire képes és övé a világ, a másik pillanatban pedig mély depresszióba zuhan. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.