Elképesztő, ami kiderült a sörről: nagyon jó hír az ital rajongóinak

Fotó / Unsplash -
hizlal sör egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A sörről úgy tartják, hogy rendkívül egészségtelen és ráadásul még hizlal is. Ami azonban egy új kutatásból kiderült, az mindent megváltoztathat. 

A sör nem a legegészségesebb ital, amit fogyaszthat az ember, eddig legalábbis így tartották róla. Az újabb kutatások azonban jó hírrel szolgálnak a kesernyés ital rajongóinak: nem feltétlenül tesz rosszat. Kiderült ugyanis, hogy jót is tehet a szervezettel; de ehhez természetesen a mértékletes fogyasztás is szükséges, vagyis alkalmanként egy, maximum két korsó.

A sör nem feltétlenül egészségtelen Fotó / Unsplash

Ha ezt betartjuk, akkor kiélvezhetjük a jótékony hatásait. Ugyanis a sötétebb fajták kiváló antioxidánsként működnek, az alkoholban lévő polifenolok pedig segítenek csökkenteni a koleszterinszintet. A sör ráadásul az izmokat is erősíti, így edzés után, ha olykor legurítunk egy korsóval, jót teszünk az izmainkkal - írja a Nuus.

Másfél hónapig evés helyett sört ivott a férfi - Ez történt a testével

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.