Kiderült, milyen kapcsolatban áll Egerszegi Krisztina és az olimpiai aranyérmes Milák Kristóf

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
Milák Kristóf arany olimpia érem Egerszegi Krisztina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bravúros teljesítménnyel lett olimpiai aranyérmes 200 pillangón Milák Kristóf, akit 16 évvel ezelőtt Egerszegi Krisztina testvére, Egerszegi Klára fedezett fel.

Nem indult zökkenőmentesen Milák Kristóf 200 pillangója, ugyanis a bemelegítés során elrepedt az úszónadrágja, amit szerencsére 10 perc alatt cserélt, viszont onnantól fogva versenyt futottak az idővel.

"Amikor a dressz szakadt, lőttek a csúcsjavításnak. Ha egy úszó szemüvegével vagy sapkájával történik valami, az maga a halál. Szerettem volna rekordot elérni, de ez nem sikerült. Az aranyérem súlyra nagyon nehéz, legalább annyit nyom, mint amennyi energiát fektettek belém a családtagjaim és az edzőm. Mostantól a tokiói 100 pille foglalkoztat, aztán két hónapig nem akarok medencét látni"

- részletete a történteket az olimpiai aranyérmes sportoló.

Milák Kristóf olimpiai aranyérmes lett 200 pillangón Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Az én hibám ez a nadrágrepedés, de nem az egyéni csúcsa maradt el, hanem a világrekordja, ugyanis késve indultunk melegíteni, ebből kapkodás következett. Szerencse, hogy jól sült el a dolog.

Egyetértek azzal, hogy Kristót olyan előnnyel nyert, mintha egy futballcsapat 13-0-ra verte volna az ellenfelét. Köszönöm édesanyjának, Ildikó asszonynak és édesapjának, Mihálynak az áldozatos segítséget. Ha nem viselik gondját a bajnoknak, aligha lenne Eb-, vb- és olimpiai aranyérmes, továbbá a szám világcsúcstartója" - nyilatkozta Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila.

Aranykovácsnak nevezhető az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina leánytestvére, Klárika, a remek edző, aki korábban a Bp. Spartacusban együtt dolgozott Kiss László exkapitánnyal. Később az érdi utánpótlás-neveldében, a Mazsola nevűben két tréner társaságában, Plagányi Zsolttal és Selmecivel művelt csodákat - írja a Bors.

Milák ötévesen került a keze alá, Klára a kismedencében pár centiről figyelve meglátta a kisfiúban a csiszolatlan gyémántot. Azt, hogy testének fajsúlya, vízfekvése, laza alkata különleges, e sportágra predesztinálta. Klára öt évig edzette Kristófot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.