Ez a 4 éves kislány az egyetlen a világon, aki „Benjamin Button-szindrómával él" - Videó

betegség Benjamin Button-szindróma kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 4 éves Isla Kilpatrick-Screaton egy hihetetlenül ritka rendellenességgel született: ő az egyetlen lány a világon, aki "Benjamin Button-szindrómával" küzd, és sokkal gyorsabban öregszik, mint mások.

A Leicesterből származó Isla egy rettenetesen ritka rendellenességgel született. A mandibuloacral dysplasia egy veleszületett genetikai állapot, aminek köszönhetően a 4 éves kislány gyorsabban öregszik, mint mások. A betegségnek ezt a mutációját az orvosok csak nála figyelték meg: a rendellenesség hatással van a csontok fejlődésére, illetve szervei is sokkal gyorsabban öregednek, így már 7 éves korától fennállhat nála a stroke veszélye.

Mivel a kislány esete egyedi, az orvosok megsaccolni sem tudják, milyen élete lesz Islának, ahogy azt sem, hogy meddig lehet élni ezzel a rendellenességgel.

A 4 éves kislány mindennapjai merőben mások, mint egy átlagos négyévesé, a család ugyanis több specialista segítségét is igénybe veszi. Isla étrendjét egy katéteren keresztül is kiegészítik, de a kislány szerencsére minden nehézség ellenére vidám, csintalan és huncut. A kislány TikTok-on is nagy népszerűségnek örvend, az alábbi videóban pedig bárki betekintést nyerhet Isla családjának életébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.