Nem átlagos Ann-Sofie Hermansson története: a nő ugyanis Göteborg polgármesteréből egy kukásautó sofőrje lett. 

Ann-Sofie Hermansson 2016 és 2018 között volt Göteborg polgármestere. 2018 márciusában aztán a városi tanács megtiltotta a Burka Songs 2.0 című dokumentumfilm bemutatóját, Hermannson belekeveredett egy olyan vitába, amelyből nem jött ki jól. Pártja kihátrált mögüle, ő pedig távozni kényszerült polgármesteri posztjáról. 

Ann-Sofie Hermansson éles karrierváltásba kezdett: azóta is egy hulladékgyűjtő cégnél vezet egy kukásautót. A Politicónak adott interjúja szerint boldog, mert polgármesterként mindenért őt hibáztatták, most viszont mindenki türelmes vele, a lakók pedig megköszönik neki, hogy megszabadítja őket a szemetüktől. Mosolyognak rá, integetnek neki, elégedettek a munkájával - írja az Euronews.

Ő az egyetlen nő a sofőrök között, elmondása szerint lóg rajta a munkaruha, mert a cégnél azóta sem készült az ő méretére való. Reggel nyolcig már ötven címre megy, aztán tart egy rövid ebédszünetet és további nyolcvan hát szemetét üríti ki. Még tizenkilenc éves volt, amikor édesapja tanácsára megszerezte a teherautóra való jogosítványt. Azt mondta neki, hogy jó lesz biztonsági tartaléknak, ha nem megy a politika. Úgy tűnik, igaza lett.