Szigorítanak! Drámai helyzet alakult ki a nyaralóhelyeken az oltatlanok miatt, terjed a delta-variáns

delta variáns nyaralóhely oltatlanok karantén Franciaország szigorítás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több karibi szigeten is karantént rendeltek el, mert az oltatlanok miatt egyre gyorsabban terjed a koronavírus delta variánsa.

Drámai helyzet alakult ki Franciaország tengerentúli, felkapott, üdülőhelyként szolgáló szigetein a koronavírus delta variánsának egyre szélesebb körben való elterjedése miatt.

A vírushelyzet kapcsán a francia kormány szerda este rendkívüli egészségügyi állapotot hirdetett ki a Francia Antillákon, amelynek eredményeképpen Guadeloupe, Saint-Martin és Saint-Barthélémy szigeteken újra kijárási tilalom lép életbe, valamint Martinique-on péntek éjféltől általános karantént rendeltek el legalább három hétre.

A karibi szigeten a 100 ezer lakosra jutó fertőzésszám a múlt heti 280-ról néhány nap alatt ezer fölé emelkedett, a lakosság átoltottsága viszont alig 19 százalékos, miközben Franciaország európai részén a felnőtteknek több mint háromnegyede már felvette a koronavírus elleni oltás első adagját, s a teljes lakosság 52 százaléka már minkét adagot megkapta – írta a Napi.

A Francia Antillákon egyre több a fertőzött. Forrás: 123rf.com

„A VÍRUS MEGFÉKEZÉSE AZÉRT IS SÜRGŐS, MERT A MARTINIQUE-I LAKOSSÁG KEVÉSBÉ IMMUNIZÁLT, ÁLTALÁNOSSÁGBAN IDŐSEBB, AZAZ VESZÉLYEZTETETTEBB, MINT AZON RÉGIÓK LAKOSSÁGA, AHOL AZ ÁTOLTOTTSÁG ARÁNYA MAGASABB"

– közölték a francia hatóságok.

A vírushelyzet már olyan mértékű, hogy a kórházak hirtelen megteltek koronavírusos fertőzöttekkel, akik közül három súlyos állapotút repülővel szállítottak Párizsba. Franciaországból megközelítőleg 50 egészségügyi dolgozó érkezett a szigetre segíteni.

Hozzátették, hogy bár az anyaország európai részén is egyre több a koronavírus-fertőzött, a magasabb átoltottság miatt jóval enyhébb a helyzet, mint a karibi szigeteken. Az azonban világossá vált, hogy az európai részeken is főként a nyaralóhelyeken terjed a koronavírus, leginkább a fiatalok körében. A francia kormány szerint láthatóan az oltatlanok miatt ugrott meg a fertőzésszám:

„EGYÉRTELMŰ ÉS LÁTHATÓ A KÜLÖNBSÉG A BEOLTOTT LAKOSSÁG ÉS AZOK KÖZÖTT, AKIK NINCSENEK BEOLTVA"

– nyilatkozta pénteken a francia kormányfő, Jean Castex.

A delta variáns terjedése miatt, egyre inkább úgy tűnik, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.