Repülőgépen szoptatta kisfiát Szinetár Dóra: fotó

Forrás: Szinetár Dóra -
szoptatás Szinetár Dóra anyatejes táplálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus elseje az anyatejes táplálás világnapja, amelyről Szinetár Dóra egy fotó kíséretében emlékezett meg a minap. 

"Kis világunk a szoptatás témájában is egyre tolódik a szélsőségek felé, és szerintem az életben maradásunk alapfeltétele, hogy ebben a témában is találjuk meg az arany középutat, ami mindenki számára élhető, és elfogadható. Nem hiszek a villamosmegállóban a meztelen anyai mellek közszemlére tételének szükségességében, sem abban, amikor a nagycsoportos Pistike egy társaság közepén rángatja elő az anyukája cicijét, aki ezt hagyja. De egyáltalán nem érzem normálisnak, hogy ezek miatt a mások számára zavarba ejtő szélsőségek miatt általánosságban ki kellene jelenteni, hogy 'ha szoptatni akarsz, csináld otthon', vagy hogy 'egy éves kor fölött a szoptatás felesleges és ízléstelen'...

Itt is, mint oly sok témában, hiszek az egymásra-figyelésben, a jóizlesben, az egészséges szeméremben, és az elfogadásban. A mellékelt fotó egy hónapja készült Spanyolország felé egy repülőúton, ami pont beleesett Benji délutáni alvás idejébe, de az utazás sok izgalmától úgy fel volt pörögve, hogy csak 'egy cicivel' tudtam lenyugtatni, és elaltatni. Ám amint ezen a képen is látszik, úgy is meg lehet etetni egy kisbabát, vagy elringatni szoptatva egy kisgyereket, akár nyilvános helyen is, kellő takarásban, hogy az tényleg senkinek az érzékenységét ne zavarja. Nagyon fontosnak gondolom, hogy HA VALAKI SZERETNÉ szoptatni a babáját, és ezt diszkréten meg tudja tenni, akkor ne kelljen erről lemondania mások prűdsége miatt, ugyanis a szoptatás az egyik legcsodálatosabb ajándék anya és kisbabája közt. Az élet első pár évében pedig az anyatej a legcsodálatosabb táplálék egy növekvő kis ember számára" - írta a fotóhoz Szinetár Dóra, aki a múltkor elárulta, néha még mindig szoptatja a 4 éves Benjit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.