Lehullt a lepel: ezzel a vonzó nővel volt különleges kapcsolata Fülöp hercegnek

Forrás: AFP
Forrás: AFP -
királyi család Fülöp herceg barátság Penny Knatchbull
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár erről eddig nem nagyon szólt a fáma, a Korona című sorozat következő évadjában fellebbenti a fátylat Fülöp herceg és Penny Knatchbull különleges kapcsolatáról. 

A burmai Mountbatten grófnő - 32 évvel fiatalabb a néhai Edinburgh hercegnél, aki 99 éves korában hunyt el - évek óta a királyi család belső körének megbízható tagja, akit leginkább az autóvezetés szenvedélye kötött Fülöp herceghez. Fülöp szűk körben tartott temetésén a herceg személyi titkárán kívül ő volt az egyetlen "nem családtag". A személyzet általában "és még"-nek becézte, ugyanis valahányszor Fülöp herceg felsorolta, kiket szeretne meghívni egy királyi rendezvényre, mindig úgy fejezte be, hogy "és még Penny-t" - írja a The Sun.

Penny 20 éves volt, amikor bemutatták Fülöp hercegnek. A fiatal lány Fülöp keresztfiához ment feleségül, innen származott az ismeretség. A fiatal nő és az idősebb herceg akkor kerültek közelebb egymáshoz, amikor Penny 5 éves lánya veserákban meghalt. Fülöp a szárnyai alá vette a gyászoló nőt és hatalmas támogatást nyújtott neki a nehéz időkben. Bátorította Pennyt: folytassa a autóvezetést, hogy elterelje a figyelmét, olyan rendezvényeken jelent meg vele, mint a Windsor királyi lókiállítás, és számos, a sporthoz kapcsolódó társasági összejövetel.

Sokszor suttogták, hogy esetleg több is lehet köztük, mint barátság, de Fülöp mindig nevetett ezeken a spekulációkon. Véleménye szerint minden nővel hírbe hozták, akivel csak szóba állt. Hogy Erzsébet királynő mit szólt ehhez a különleges barátsághoz, sosem tudjuk meg, mindenesetre feltételezhető, hogy nem örül neki, hogy ez a baráti szál is megjelenik a népszerű sorozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.