fashion week fesztivál Japán ruha kimono
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kimonó a japán népviselet összefoglaló neve, pontos jelentése 'dolog, amit viselünk', bár itthon inkább csak köntösnek vagy köpenynek neveznénk a T-alakban szabott darabot. A 21. századi kimonóban egyesül a klasszikus japán tradíció és a modern olasz divat. A tervezőket a tokiói utcák inspirálják, nekik köszönhetően pedig mára a szigetországon kívül is elterjedt a kimono, különböző streetwear kiegészítőkkel népszerű és kényelmes viselet. Íme 3+1 alkalom, amikor bátran kimonóba bújhatunk.

Fesztiválok

Egy fesztiválon a kényelmet ugyanúgy szem előtt kell tartanunk, mint azt a tényt, hogy az év többi részében aligha adódik jobb alkalom egy különleges darab viselésére. Ha szeretnénk a feldobni a szimpla farmer-póló kombinációt, vegyünk fel a szettre egy kimonót. Amellett, hogy szabásának és színeinek köszönhetően bármilyen összeállítást egyedivé tesz, lenge anyaga a nagy melegben is kellemes viselet, este pedig jól jöhet a plusz réteg.

Ha szeretnénk a feldobni a szimpla farmer-póló kombinációt, vegyünk fel a szettre egy kimonót Forrás: Shutterstock

Munkahelyi viselet

A lazább összeállítások mellett a sikkesebb szettektől sem áll távol a kimonó. Akár az irodába, akár egy étterembe is jó választás lehet, ha a megszokott blézer helyett egy visszafogott, egyszínű vagy magában mintás kimonót választunk blúzunk fölé. Ha egy monokróm szettet szeretnénk különlegessé tenni, érdemes színesebb, feltűnőbb mintájú kimonót felvenni.

Ruha helyett

Amikor a hétköznapok során az egyszerűségre törekszünk, vagy nem tudjuk eldönteni, mit mivel vegyünk fel, a kimonó ruhaként is tökéletesen funkcionál. A darabot rögzítsük egy visszafogott övvel a derekunkon, amelyhez válasszunk hozzáillő táskát és cipőt. Figyelni kell azonban arra, hogy az átlapolás során a bal oldalt hajtsuk felülre, ugyanis fordítva balszerencsét hoz!

A kimonó a japán népviselet összefoglaló neve Forrás: Shutterstock

+1 Sikkes strandruha

Egyszerű, de annál nagyszerűbb választás a fürdőruha fölé egy kimono, hiszen kényelmes, lenge, megvéd a nap káros sugaraitól, emellett divatos is. Még nem késő beszerezni a szokásos hosszúujjú fehér ing mellé egy színes kimonót, amely biztosan feldobja a strandszettünket. Szalmatáskával és vászoncipővel kombinálva a part menti koktélok tökéletes kiegészítője.

Még több divat a Life.hu-n:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.