A szeptemberi időjárás nem hazudtolja meg magát: igazi esős, borongós időt hoz magával

Forrás: MTI/Komka Péter -
eső hideg időjárás szeptember ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövő héten beköszönt az igazi őszi időjárás, amely igencsak szeszélyes lesz.

Hétfő reggelig a középső és az északkeleti, keleti tájakon még többfelé várható eső, zápor; majd napközben szakadozik a felhőzet, de az északi területen délután újabb záporok fordulnak elő. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, néhol viharos széllökések is előfordulnak. 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Megerősödik az északnyugat szél. A hőmérő higanyszála megközelíti a 21 fokot. Borús, szeles, igazi őszi idővel ér véget a nyár.

Igazi őszi időre van kilátás. Forrás: MTI/Komka Péter

Szeptember elsején is gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és elszórtan újabb záporok is előfordulhatnak. Nagy területen lesz erős, néhol viharos az északi, északnyugati légmozgás. Hidegfronti hatás érvényesül. Marad a hűvös, őszi idő: a csúcsérték 20-21 fok körül valószínű.

Csütörtökön a napsütés mellett sok gomolyfelhő képződik, de csapadék már csak elvétve lesz. Még mindig gyakran lesz erős a szél. 20 és 26 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, eső nem lesz. Reggel 10, délután 25 fok körüli értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.