Lehull a lepel: Ebben különbözik egy férfi szerelme egy nő szerelmétől

párkapcsolat férfi szerelem kibeszélő magazin ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon miben különbözik egy férfi szerelme egy nő szerelmétől? Vannak lényeges különbségek? Apró, nüansznyi eltérések előfordulhatnak, hiszen nem vagyunk egyformák. Nézzük, hogy a tudomány mit mond erre. 

Hogy mi a szerelem, és mit jelent a két nem számára? Nem egyszerű definiálni. Az igazi szerelem érzését mindig rendkívül bonyolult szavakba önteni - nem véletlen, hogy írók, költők, sőt, még képzőművészek és zenészek számára is örökzöld témát jelent. De hagyatkozzunk most a tudományra, ami megkülönbözteti a férfi szerelmét a nőétől.

Az agyunk minden egyes alkalommal dopamint termel, amikor valami számunkra kellemes dolog történik velünk. Egy kapcsolat előrehaladtával aztán oxitocin hormon szabadul fel az agyunkban, aminek segítségével a szerelmünk elmélyül. Egy korábbi tanulmány szerint a férfiak - bármilyen meglepő is -, előbb szerelembe esnek, mint a nők. Magát a szerelmet pedig sokkal gyorsabban, intenzívebben élik meg - írja a Bustle.com.

A férfiak (talán pontosan amiatt, mert gyorsabban és intenzívebben adják át magukat a szerelem érzésének) hamarabb kimondják azt, hogy „szeretlek", mint a nők. A nők sokkal óvatosabbak a kapcsolat terén és sokszor a vallomással is. Miután viszont egy pár stabil kapcsolatban van egymással, a nők gyakrabban mondják azt, hogy „szeretlek". A kutatások is azt sugallják, hogy a nők esetében ez mélyebb tartalommal bír, mint a férfiak esetén.

Forrás: Shutterstock

A nőknek kevésbé fontos a külső - vagy legalábbis nem ezen van a hangsúly - ellentétben a férfiakkal, akiknek a fizikai megjelenés elengedhetetlen ahhoz, hogy beleszeressenek egy nőbe. A nőknek fontosabb a partner személyisége, és hosszabb ismerkedési folyamatra van szükségük ahhoz, hogy szívük lángra gyúljon. Részükről inkább a megfontoltság jellemző, náluk sokkal fontosabb az, milyen ember is az a férfi, aki mellett le szeretnék tenni a voksukat.

Ami még a különbséget jelenti férfi és nő szerelmében, az az, hogy mivel a férfiak gyorsabban élik meg a szerelmet, és hajlamosabbak gyorsabban beleszeretni a nőbe, így az is elképzelhető, hogy gyorsabban kiszeretnek a párjukból és szeretnek bele egy másikba. A nők viszont nem váltanak amiatt, mert megismertek egy hasonlóan vonzó férfit.

Az ellentétek nem mindig vonzzák egymást: a tudósok szerint a férfiak és a nők magukhoz hasonló párt keresnek, amikor hosszú távú kapcsolatban gondolkoznak. A különbséget csupán az jelenti, hogy a nők ezt korábban felmérik, a férfiak ebbe inkább csak későn fektetnek energiát.

Amint láthatjuk, nincs olyan sok különbség, és mindkét félnek fontos, hogy párjuk hasonló tulajdonságokkal bírjon, mint amilyenekkel ők maguk is rendelkeznek. Ilyen a kedvesség, az intelligencia, őszinteség, a megértés és valaki, aki cserébe szereti őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.