Kihagyhatatlan: rengeteg kérdésre választ ad a Michael Schumacherről szóló dokumentumfilm

Forrás: Ferrari -
síbaleset Netflix Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan várták már a ma megjelenő Michael Schumacherről szóló dokumentumfilmet, ami a német legenda F1-es pályafutásáról, gyerekkoráról, balesetéről, valamint arról szól, hogy telnek most a Schumacher család mindennapjai.

Michael Schumacher családja nagyon ritkán engedi közel magához a közvéleményt, ezért rendkívüli esemény, hogy a Netflixen dokumentumfilm jelent meg a korábbi hétszeres világbajnok autóversenyzőről.

A film első harmadának központi témája Senna és Schumacher versengése, illetve Michael korai F1-es pályafutása, ami nem csak a sportteljesítményét foglalja össze, hanem a két legenda versengését is. A legendáról szóló film értékes mű lett, ugyanis korábban nem készült ilyen átfogó portréfilm a német pilótáról és környezetéről, - pláne nem a síbalesete óta.

A legnagyobb sikerét helyezték a középpontba


El kell telnie némi időnek ahhoz, hogy az eseményekből történelem legyen, és képessé váljunk arra, hogy időszakokat, pályafutásokat, folyamatokat és sorsokat egészben, kontextussal lássunk. Bár Schumacherről már az aktív pályafutása során és főleg a balesete óta szinte minden sztorit többször is elmondtak, rengeteg könyvet megírtak, a szerdán megjelent film alkotói jó érzékkel megtalálták a valóban fontos dolgokat, és azokat eddig nem vagy kevésbé hangoztatott anekdotákkal és interjúrészletekkel egészítették ki -fogalmazta meg a filmről szóló kritikát az Origo.

Forrás: Ferrari

A film a 2000-es világbajnoki címig tartó küzdelmet helyezte középpontba. A családdal bizalmas állapotot ápoló Jean Todt és a Ferrari alelnöke, Piero Ferrari is bevallja, hogy amikor már kezdett hosszú lenni a várakozás az első közös világbajnoki címre, kételkedtek abban, hogy Schumacher a megfelelő ember a számukra. Az ilyen apró, de érzékletes részletek teszik igazán fontossá a filmet, elsősorban Corinna Schumachernek köszönhetően, aki az egyetlen ember, aki a sportoló teljes pályafutása során mellette állt.

A film bemutatja, mi történt Schumacherrel síbalestéig, 2013. december 29-ig, és mi történt velük azóta, illetve megszólaltatja Gina Schumachert és Mick Schumachert is. Az alap filozófia nem változott: ridegen összefoglalva lényegében nem mondanak semmit, de aki angolul vagy németül tud a sorok között olvasni, pontosan megértheti, hogy mi a helyzet, anélkül, hogy bárki is belemondaná azt a kamerába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.