Erzsébet királynő 125 évre akarta titkosíttatni Fülöp herceg végrendeletét

Forrás: AFP/The Countess Of Wessex
Forrás: AFP/The Countess Of Wessex -
Erzsébet királynő Fülöp herceg végrendelet titkosítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erzsébet királynő 125 évre akarta titkosíttatni áprilisban elhunyt férje, Fülöp herceg végrendeletét, végül csak 90 lett belőle.

A brit legfelsőbb bíróság családügyi osztályának elnöke, Sir Andrew McFarlane a BBC-nek elmondta, hogy a titkosításra azért volt szükség, hogy a média ne kapja fel az ügyet. A királyi család mindenképpen meg akarta őrizni Fülöp méltóságát.

A királynő titkosíttatta férje végrendeletét Forrás: AFP/The Countess Of Wessex

"Véleményem szerint helyénvaló a királyi végrendeletekkel kapcsolatos különleges gyakorlat kialakítása. Az uralkodó és a családtagjai méltóságának megőrzése érdekében van szükség arra, hogy a magánjellegű dokumentumok fokozott védelmet kapjanak" - mondta McFarlane.

Sajtóértesülések szerint Fülöp jelentős összeget hagyott a királyi család alkalmazottaira, akikkel rendkívül szoros kapcsolatot alakított ki az évek során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.