Tudod, melyik alaktípusba tartozol? Ilyen őszi kabátot válassz, ha körte testalkatod van!

Forrás: Shutterstock -
kabátok magazin stílus ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan divatos kabát közül választhatunk, de fontos, hogy tisztában legyünk a saját testalkat típusunkkal. A testünk és a formáink részletes ismerete nélkül nem tudunk megfelelő kabátot találni. Ehhez mutatunk néhány alapszabályt.

Ha körte testalkatod van, ez esetben a csípő és a combok szélesebbek, viszont a felsőtest vékony, és keskenyek a vállak. Érdemes a hangsúlyt a vékony felsőtestre helyezni, ezért egy rövidebb, egyenes fazonú kabát nagyméretű gallérral vagy övvel mindig jó választás lehet. Ennél a testalkatnál érdemes olyan kiegészítőket is alkalmazni, amelyek a tekintetet felfelé húzzák, ilyenek lehetnek a fodrok, szőrmés gallérmegoldások, kapucnik. Ezek a felsőtestre terelik a tekintetet, a szélesebb csípő pedig az egyenes vonalvezetésű kabát által a háttérbe szorul.

Az A-vonalú kabátok jó választásnak bizonyulhatnak, mert kiemelik a felsőtestet, viszont a figyelmet elterelik a csípő környékéről.

Érdemes olyan kiegészítőket is alkalmazni, amelyek a tekintetet felfelé húzzák, ilyenek lehetnek a szőrmés gallérmegoldások Forrás: Shutterstock

Színek tekintetében alulra inkább sötétebb, visszafogott színekben gondolkodjunk, míg a kabát vagy a galléron lévő prém lehet világos, élénk színű.

Az alma testalkatnál a csípő karcsúbb, a felsőtest és a vállak szélesebbek ,a mellméret pedig nagyobb. Egy jó kabáttal viszont oda tereljük a figyelmet, ahová szeretnénk, és a kabát szabásával korrigálhatunk az arányokon. Kerüljük el azokat a szabásokat, amelyek a figyelmet a nem kívánt középső részre terelik.
Az alma alkatúak ne derékig érő kabátokban gondolkodjanak. Érdemes vékony, klasszikus szabású kabátot választani, amely nyújtja az alakot. Ha erősebb felsőtesttel rendelkezel, viszont a lábaid vékonyabbak, akkor ne hosszított fazonú kabátot válassz. Ha optikailag karcsúsítani szeretnénk magunkon, akkor lefelé bűvülő kabátot keressünk, mert ez a fazon igazán nőies és divatos.

Ha optikailag karcsúsítani szeretnénk magunkon, akkor lefelé bűvülő kabátot keressünk Forrás: Shutterstock

A homokóra az egyik legszerencsésebb testalkat, mert nekik szinte minden jól áll. Ha te is közéjük tartozol, akkor a mellrész és a csípőbőséged nagyjából egyforma, míg a derék nagyon hangsúlyos. A te esetedben a választás olyan kabátra essen, amely követi a test alakját. Hangsúlyozd nőiességed, ezáltal lesz tökéletes a megjelenésed. Rengeteg különféle hosszúságú kabát közül választhatsz, mivel a homokóra alakodon minden jól mutat. Nincs szükség kiegészítőkre sem, mert csak elvonják a figyelmet az alakodról.

A homokóra az egyik legszerencsésebb testalkat, mert nekik szinte minden jól áll Forrás: Shutterstock

Amennyiben egyenes a testalkatod, akkor a váll- és a derékbőség, valamint a csípőszélességed megegyezik, akkor a téglalap típusba tartozol. Fontos, hogy olyan megoldásokat válassz, amivel szeretnéd elérni a vágyott homokóra alakot. Keresd azokat a kabátokat, amelyekhez öv is tartozik, mert a derék hangsúlyozásával a csípő is szélesebbnek tűnik. Kipróbálhatsz olyan mintákat, mennyiségeket, textúrákat, amelyek megadják a kerek, nőiesebb idomok illúzióját. Leginkább az olyan kabátok állnak jól rajtad, amelyek gallérral rendelkeznek, illetve olyan mintázatot válassz, amely hangsúlyozza a derékrészt. Amennyiben kisebb mellmérettel rendelkezel, akkor a kabát felső részén elhelyezett nagy gallér, fodor, prémes kihajtók legyenek hangsúlyosak. A legjobb, ha a kabátod a csípőd alá ér, vagy térd fölött végződik.

Keresd azokat a kabátokat, amelyekhez öv is tartozik, mert a derék hangsúlyozásával a csípő is szélesebbnek tűnik Forrás: Shutterstock



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.