Az egész országot megrázta Jeles Eszter, a fiatal nyíregyházi zsokélány halálhíre. A sportoló súlyos balesetet szenvedett Isztambulban a Fegentri Amatőrlovas Világbajnokságon, 13 napig küzdöttek az életéért, de végül szervezete feladta a harcot. 

Borzalmas baleset történt két héttel ezelőtt Isztambulban. A Jeles Eszter előtt haladó francia lány elesett a lovával, s mivel Eszternek esélye sem volt őt kikerülni, így ő is hatalmasat bukott lovával. A fiatal lány súlyos fejsérülést szenvedett, és hiába küzdöttek az életéért, 13 nap után feladta a szervezete a harcot.

A francia versenyző, Tracy Menuet is kórházba került, de ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett, így ma már otthon lábadozik. A francia lányt nagyon megviselték a történtek, Facebook profilképét is megváltoztatta: fekete gyászszalag került rá, mellette egy fehér vadgalamb, egy összetört szív és egy betű: E.

Tracy életét valószínűleg a bukósisakja mentette meg, melyről egy képet is posztolt Facebook-oldalára. A fotó mellé a következő szöveget írta:

Ez a sisak mentette meg az életemet és adott vissza a szeretteimnek, és ez biztosította, hogy gyorsabb legyen a gyógyulás a nagy sokk ellenére. Ahogy a fotók is bizonyítják, szinte kitűnő állapotban van. A biztonság a legfontosabb!"