A királyi családban hagyománya van a karácsonyi ajándékoknak, nem divat például drága meglepetéssel készülni. Egy alkalommal Diana hercegné igazi különlegességgel lepte meg férjét, aki azonban nem volt ettől elragadtatva. 

A királyi családban különös szokások vonatkoznak a karácsonyra, az ajándékok például nem lehetnek drága holmik, a vicces dolgokat részesítik előnyben. Volt olyan év, amikor Károly herceg egy bőr WC-ülőkét kapott, és még ennek az ajándéknak is jobban örült, mint annak, amit annak idején Diana adott neki.

Diana hercegné meglepetésének kicsit sem örült KárolyForrás: Getty Images/1986 Georges DeKeerle/Georges De Keerle

A hercegné pedig időt és energiát nem spórolva készült a meglepetésre, amivel nem érte el a kívánt hatást. Fiatalon Diana balettozott, és úgy döntött, egy tánccal lepi meg férjét. Felkereste Wayne Sleep angol táncost, akivel megkezdték a titkos próbáikat. Az előadásukra a karácsonyi gálán a Covent Gardenben került sor. Billy Joel Uptown Girl című dalára adták elő 3 perces koreográfiájukat. A közönség tombolt a produkció végén, ahogy Károly is, de ő másképp. Egyáltalán nem tetszett neki a produkció, és II. Erzsébet királynő sem volt elragadtatva Diana magamutogatásától.