Ne fizessünk többet egy új tv-ért! A Black Friday napján csökkennek az árak!

Forrás: pixabay -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ne fizessünk többet egy új tv-ért! A Black Friday napján csökkennek az árak!  Új TV-t szeretne vásárolni, és a lehető legjobb árat szeretné? Ne aggódjon a legnagyobb árcsökkenés jellemzően az ősz folyamán érhető el. A Black Friday és a Cyber Monday költséghatékonyságot jelent, hiszen ilyenkor akár 40-50 %-kal olcsóbban juthatunk hozzá például kedvenc Samsung televíziónkhoz. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mikor szeretne vásárolni. Alábbi cikkünkben igyekszünk segíteni, hogy pénztárcabarát módon szerezzük be a számunkra megfelelő terméket.
Forrás: pixabay

Mikor vásároljunk tv-t?

Lehetséges, hogy a tv-k árai sem fognak olyan mértékben csökkenni, mint a korábbi években, még az ünnepi vásárlás időszakában sem. Ezzel szemben a gyártók megpróbálhatják ellensúlyozni a növekedést a fekete pénteki kedvezményekkel, amelyek eléggé meghatározóak.

Tehát, mikor a legjobb alkalom új TV vásárlására? Nem olyan könnyű azt kijelenteni, hogy „amikor a legolcsóbb”, mert gyakran ilyenkor jönnek ki az újabb modellek. Ráadásul a legolcsóbb TV nem biztos, hogy a legjobb ár-érték arányú. Egy azonban biztos, ha a készülék jól működik, akkor nincs értelme csak azért újat venni, mert az új tv sokkal jobb. Természetesen, ha azonnal ki kell cserélni a berendezést, akkor nem célszerű várni novemberig vagy az ünnepi időszakig. Ebben az esetben nézzünk jól körül az ismert webáruházak kínálatában (pl.: eMAG, Media Markt, Mall.hu), mert kisebb kedvezményt most is kaphatunk.

Ha a tv-vel problémái vannak, vagy csak valami nagyobbat szeretne, az más történet. Az új TV-k sokkal olcsóbbak az átmérőt tekintve, mint a korábbiak. Jó ötlet egy okoskészülék vétele, több eszközzel kapcsolódhatunk hozzá és a streamingplatformok (többek között Netflix, Amazon Prime, Apple TV) is elérhetőek egy gombnyomásra. Lényegében egy jó befektetés hosszabb távon.

Ne szalasszuk el a Black Friday-t, tv vásárláskor!

A gyártók és kereskedők egyet értenek abban, hogy a világszerte felkapott Black Friday borzasztóan megnöveli az eladásokat, még egy 20%-kal csökkentett terméket is tucatjával értékesítenek ezen a napon, mint a normál hétköznapokon. Jó, ha tudjuk, hogy a legnagyobb kedvezményekkel ellátott tv-k általában a névtelen márkák (pl.: Star-Light, Smart Tech), vagy az ismert brandek olcsóbb modelljei, ilyenek a Samsung, LG vagy a Sony különböző készülékei. Ezt szem előtt tartva butaság lenne kihagyni az ilyen akciós napokat vagy heteket. Nem vagyunk a pénzünk ellenségei, sőt vannak olyan visszatérő vásárlók, akik minden hírlevére feliratkoznak és szinte vadásszák az árengedményes lehetőségeket.

Minden tv olcsó?

Teljesen mindegy, hogy ismert termék vagy névtelen márka, egy televízióra nem adnak olyan nagy kedvezményt, mint a mobiltelefonokra. Következésképp, igen nagy eltérések vannak az árengedmények között. Ha mindenképp szükséges a televízió cseréje, akkor ne várjunk a Black Friday-ra, kedvezményként néhány webáruház a szállítási díjat vagy a THM-et (teljes hiteldíjmutató) engedi el, amely szintén előnyös, így 15-20 ezer forintot takaríthatunk meg.

Másrészt a nagyobb gyártók többsége ritkán engedélyezi az üzleteknek, hogy saját áraikat kínálják. Ezt egyoldalú árpolitikának hívják, amely azt jelenti, hogy a vállalat tévéje ugyanannyiba kerül,

akár az Amazon-on, az eMAG-on, vagy más online áruházban.

Black Friday-re várva…

A fentieket összefoglalva, akkor járunk jól, ha a tv vásárlást a Black Friday időszakában tesszük, kivéve, ha az eszköz azonnali cserére szorul, hozzátesszük utóbbi igen ritka. Ettől függetlenül figyeljük az akciókat és a kedvezményes napokat, ha nem akarunk lemaradni semmiről. Iratkozzunk fel adott webáruház hírlevelére, hogy az elsők között kapjunk friss információkat. Jellemző, hogy egyes akcióra éhes vásárlók a jeles napon reggeltől-estig a számítógépet fürkészik, hogy mi olcsóbb, mit lehet kedvezményesen megvásárolni. Azért arra szintén vigyázzunk, hogy mindez ne váljon káros szenvedéllyé!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.