Két feleségével és négy gyermekével is végzett az évszázad bűnözője

Forrás: alchetron.com -
bűnöző gyilkosság Hasfelmetsző Jack magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az "évszázad bűnözőjének" hívják azt a férfit, aki két felesége és négy gyermeke életét kegyetlenül kioltotta, mielőtt felakasztották volna Ausztráliában.

A legújabb kutatások szerint Frederick Deeming lehetett Hasfelmetsző Jack, aki a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa. A szakemberek elkezdték vizsgálni Deeming rendkívüli életét és az általa elkövetett bűntényeket. Deeming évtizedeket töltött azzal, hogy ártatlan és hiszékeny embereket zsákmányolt ki, nem beszélve a gyilkosságokról, mielőtt az ausztrál hatóságok felakasztották volna 1892 májusában.

A Melbourne-ben zajlott gyilkossági tárgyaláson Deeming azt állította, hogy halott anyja szelleme rendszeresen felébresztette álmából, és arra buzdította őt, hogy ölje meg a szeretett nőket.

Ekkor már erős volt a gyanú, hogy Deeming állt a Hasfelmetsző Jackel kapcsolatos gyilkosságok mögött, amelyek során legalább öt nőt meggyilkoltak és holttestüket feldarabolták a londoni Whitechapel negyedben 1888 őszén.

Frederick Bailey Deeming Forrás: alchetron.com

De ki is volt valójában Frederick Deeming, akit a világ egyik legnagyobb gyilkossági rejtélyének gyanúsítottjaként tartanak számon?

Deeming apja, Thomas rendszeresen verte fiát, Fredericket, aki a negyedik fiú volt a sorban. Frederick szeretett édesanyja halála után a tengerre menekült,elkerülve ezzel apja rendszeressé vált ütlegeit.

1881-ben feleségül vett egy walesi nőt, Marie Jamest, és a pár hamarosan Ausztráliába utazott, ahol Frederick vízvezeték-, és gázszerelőként talált munkát. 1882 -ben hat hetet töltött börtönben lopás miatt, és néhány évvel később ismét ott találta magát, ezúttal azonban csalás volt az ok. Ekkor Marie terhes volt a pár negyedik gyermekével, és egy boldogtalan házasság csapdájába esett. Férje nagy nőcsábász hírében állt, aki több pincérnővel is viszonyt folytatott Sydney környékén, elárasztva őket azokkal a drága ékszerekkel, amelyeket ő maga lopott el.

Deeming első felesége és gyermekei, miután megérkeztek az angliai Rainhillbe, beköltöztek egy bérelt otthonba. Deeming a helyi szálloda egyik szobájába költözött. A helyieknek azt mondták, hogy a látogatók a nővére és annak gyermekei, és csak rövid ideig tartózkodtak ott. Deeming napokon belül mindegyiket megölte, és a villa konyhájának padlója alá temette őket. Hét hónapba telt, amíg a holttestüket megtalálták, de addigra Deeming őrizetben volt.

Deeming lehetett a hírhedt Hasfelmetsző Jack Forrás: Wikipedia/Imaging Studio/ State Library of Victoria Collections

Nem sokkal első felesége halála után feleségül vette Emily Mathert, akivel Ausztráliába költöztek. Bérelt egy házat a melbourne-i Windsor külvárosban, majd 1891. karácsony estéjén végzett második feleségével is: elvágta a torkát, és eltemette a kandalló alatt.

Deeming tárgyalása óriási tömegeket vonzott, és csak a belépővel rendelkezők vehettek részt rajta. Miután halálra ítélték, az ügyvédje nem tudta meggyőzni az esküdtszéket, hogy ügyfele őrült. Alig néhány nappal a kivégzése előtt Deeming két látogatót fogadott a halálraítéltek cellájában, Sidneyt (aki a The New York Times tudósítója volt), és feleségét, Marion Dickinsont.

Az amerikai házaspár azt hitte, hogy Deeming Hasfelmetsző Jack, és meggyőzték őt: hagyja, hogy gipszformát készítsenek a jobb kezéről, azt remélve, hogy a tenyerében lévő vonalak elárulják a nagy titkot.

Jóval azután, hogy Deeminget kivégezték, a Dickinson családot továbbra is kísértette az eset. Sidney azt állította, hogy Deeming szelleme rendszeresen meglátogatta őket melbourne-i otthonukban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.