Ez történik, ha naponta kétszer zuhanyzol: a túlzott higiéniának is van következménye

Forrás: Shutterstock -
tusolás bőr zuhanyzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyesek már a napi zuhanyzást sem tartják kiváltképp egészségesnek, ezzel szemben mások akár naponta többször is szívesen megfürdenek. Kiderült, hogy utóbbiak járnak-e a jó úton. 

Amíg egyesek jól érzik magukat úgy is, ha csak minden második nap mosdanak meg, mások szeretik reggel és este is vízbe mártani a testüket. A túl gyakori tisztálkodás azonban nem feltétlenül egészséges, ezt már korábban megállapították a szakértők, de az is kiderült, hogy az sem mindegy, reggel vagy este zuhanyzik az ember. Most pedig arra is fény derült, mi történik a testünkkel akkor, ha nem elégszünk meg napi egy mosdással - írja a Joy.

A napi többször zuhanyzással nem teszünk jót magunknak Forrás: Shutterstock

Érzékenyebbé válik a bőrünk


A túlzott higiéniával árthatunk a bőr ellenállóképességének. A baktériumok és a szennyeződésenek segítik a védekezés kialakítását, ennek folyamatos eltávolításával pedig repedezetté, szárazabbá válhat a bőrünk, de az intim területünknek sem tesz jót, ha naponta többször mossuk meg szappanos vízzel.

Zsírosodhat a hajunk

A túlságosan gyakori hajmosás sem ajánlott, hiszen minél gyakrabban tesszük, annál gyorsabban zsírosodik a hajunk. A samponok ugyanis képesek a fejbőrt kicsit szárazabbá tenni, erre pedig olaj termelésével reagál.

Ha már zuhanyzunk, az sem mindegy, hogy időt töltünk el a vízsugár alatt: erre is adtak választ a szakértők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.