Pszichiátriai tesztre kötelezné a rendőrség a világhírű kosárlabdázó özvegyét, máskülönben nem kaphat kártérítést.

Kobe Byrant olimpiai bajnok amerikai kosaras lányával és családjának hat barátjával együtt szenvedett halálos helikopter-balesetet 2020 januárjában. A tragédiáról a helyi seriffhivatal több alkalmazottja is fotókat készített, amelyek később több oldalon is megjelentek - írja a Blikk.

Bryant özvegye, Vanessa Laine úgy érzi, hogy a kiszivárgott fotókkal megsértették családja magánélethez való jogát, másrészt ez vezetett depressziója kialakulásához. Beperelték a Los Angeles megyei seriffhivatalt és meghatározhatatlan összegű kártérítést követelnek tőlük ezért. A rendőrség azonban nem hajlandó csak úgy fizetni.

"Kobe Bryant""Fotó / Getty Images"
Megdöbbentő részletek derültek ki Kobe Bryant helikopterbalesetéről
Egy évvel ezelőtt történt a tragédia, amikor Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai kosárlabdázó és lánya Gigi, valamint hét másik ember életét veszítette egy helikopterbalesetben. Ezért történhetette a tragédia.

Azt kérik, az özvegy bizonyítsa be, hogy valóban a fotók kiszivárogtatása áll betegsége hátterében; nyolcórás pszichiátriai vizsgálatnak vetnék alá Vanessát és kiskorú lányait is. A Bryant családot felháborította a kérés, amelynek jogosságáról vélhetőleg novemberben dönt majd a bíróság.