Két héten belül mindkét szülő elhunyt a koronavírus okozta szövődményekben.

A 48 éves virginiai Kevin Mitchem és két évvel fiatalabb felesége, Mitsy a neten olvasott téves információk miatt úgy döntöttek, nem veszik fel a koronavírus elleni védőoltást. Még a férfi édesapja sem tudta meggyőzni a párt, pedig Mitsy cukorbeteg volt, azaz a fertőzés szempontjából rizikócsoportba tartozott.

"Forrás: 123rf.com"
Kiderült, melyik koronavírus elleni vakcina a leghatékonyabb
Abban minden szakember egyetért, hogy be kell adatni a koronavírus elleni vakcinát, most viszont az is kiderült, melyik a leghatékonyabb az itthon elérhető oltások közül.

Kevin a múlt hónapban kezdett köhögni, és annak ellenére, hogy kapott gyógyszert, nem érezte, hogy jobban lenne. Elvégeztetett egy Covid-tesztet, amiből kiderült, elkapta a betegséget. Nem sokkal később felesége is rosszul lett, kórházba került, az állapota pedig gyorsan romlani kezdett és lélegeztetőgépre kapcsolták.

Amikor a férfi is nagyon rosszul lett és bekerült ugyanabba a kórházba, ahol a feleségét ápolták, az orovosok közölték vele a szörnyű hírt, hogy gyermekei anyjának alig egy napja lehet hátra. Mitsy a tünetek megjelenése után pár nappal, szeptember 23-án elhunyt. Nem sokkal később Kevin tüdőgyulladást kapott és bármennyire igyekeztek, az orvosai már rajta sem tudtak segíteni. A férfi két héttel felesége után meghalt.

A házaspár négy gyermeke maradt árván: a 17 éves Riley, a 14 éves Leah, valamint 11 éves ikreik, Taylor és Aiden. A férfinek emellett a korábbi házasságából van egy felnőtt, 22 éves lánya is, Angel, akinek két éve született kisfia - írta meg a Bors.

"Forrás: 123rf.com"
Meredeken emelkednek a számok
Több mint ezer koronavírusost ápolnak kórházban. Nem csak az oltottak, de az új fertőzöttek és a halálos áldozatok száma is növekszik.