Szörnyű hír érkezett a világhírű sportolóról: tüdőrákkal diagnosztizálták

jégkorong Mike Bossy rák (betegség) rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyszeres bajnok sportoló fel is mondott a munkahelyén.

Saját maga írt levelet az őt alkalmazó tévécsatornának Mike Bossy, négyszeres bajnok amerikai jégkorongos - számolt be a hírről a Bors. A 64 éves sportember közölte a TVA Sports nevű kanadai televíziós adóval, hogy tüdőrákja van, és amíg tart a kezelés, nem fogja tudni ellátni sportkommentátori feladatait.

A magazin emlékeztet rá, hogy Bossy kiváló jobbszélső volt, aki tíz éven át játszott a New York Islandersben, mellyel 1980 és 1983 között sorozatban négyszer nyerte el a Stanley Kupát. Bossyt 1978-ban a liga legjobb újoncának választották, az 1978/79-es és az 1980/81-es szezonban az NHL gólkirálya volt, 1982-ben pedig a bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) járó címet is elnyerte. Játékos-pályafutását 1987-ben zárta le, 1991-ben pedig beválasztották a Hírességek Csarnokába.

Nánási Pál szemével a világ: A férfi jégkorong-válogatott

Izgalmas fotógaléria a profi magyar jégkorongozókról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.