"A pandémiás helyzet nagyon kikészített" - Így él ma Bayer Ilona, az ország első női híradósa

Forrás: Youtube -
nagymama híradós Bayer Ilona életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bayer Ilona idén tavasszal ünnepelte 71. születésnapját, azonban egyáltalán nem látszik rajta a kora, sőt energikusabb, mint a legtöbb fiatal. Tele van tervekkel, ötletekkel és esze ágában sincs megállni.

Azt gondolhatnánk, hogy túl a hetvenen az egykori híradós hátradőlve élvezi a nyugdíjas éveit. Erről azonban szó sincs! Bayer Ilona a mai napig folyamatosan pörög, és bár nincs már beosztva az életének minden másodperce, mindig akad teendője.

Folyamatosan tervez, pezsgő társasági életét él, és annyi dologba fog, hogy nincs ideje unatkozni. Lelkes kultúrafogyasztó, emellett könyvet ír, jótékonykodik, utazgat és rádiózik is. Honnan van minderre energiája, mi hajtja előre? Bayer Ilona viszonylag egyszerű válasszal szolgál a kérdésre: "A szeretet. Ez az én üzemanyagom. Körbeölel, energiával tölt fel... Szerelmes vagyok az életbe, a vízbe, a fákba, szinte mindenbe."

"Az embereket is szeretem, bár sokszor nem érdemlik meg"

- idézi a Best az ország első női híradósát.

Forrás: Youtube

Bayer Ilona három gyermek édesanyja és négyszeres nagymama, egy igazi tyúkanyó. Két gyereke már régóta külföldön él, és míg eddig vagy ő utazott hozzájuk, vagy ők látogatták meg a híradóst, a járvány alatt minden lehetősége beszűkült. "Az ember nem lehet nagymama Skype-on" - mondja Ilona, akinek a fejében az is megfordult, hogy vigyázzon egy a szomszédjában élő kisgyerekre, csak azért, hogy kiadja magából a felgyülemlett szeretetet.

18 éves korától több mint ötven évig őrült tempóban, menetrend szerint élte az életét. Ma azonban már megengedi magának azt a luxust, hogy ne ossza be minden másodpercét, sőt megtanult nemet mondani:

"Ha összetorlódnak a dolgok, inkább nemet mondok, nem stresszelem magam a rohanással. (...) Korán ébredek, de nem kelek fel rögtön, hanem életemben először lustálkodom. Olvasok, rejtvényt fejtek, a telefonomon végignézem a híreket, az üzeneteket, válaszolok rájuk" - meséli Ila, hogyan telnek manapság a reggelei.

Bayer Ilona nem pihen Forrás: TV2


Hetven felett is kiváló egészségnek örvend, persze itt-ott néha fáj valami, de egy orvos barátja mondta neki, hogy ne csodálkozzon ezen, hiszen mindig három ember helyett élt, munka mellett tanult, nevelte gyermekeit. Anyai nagyapja 103 évig élt, így Ila szerint van még némi ideje a Földön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.