Könnyfakasztó üzenetek, melyek évekig hánykolódtak egy palackban, míg célba nem értek

Forrás: Shutterstock -
Max Vredenburgh üzenet magazin palackposta Lusitania Chunosuke Matsuyama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van valami végtelenül romantikus abban, hogy egy üzenetet az óceánba hajítunk, és a sorsra bízzuk, hogy ki fogja megtalálni, illetve célba ér-e valaha. Sok esetben előfordul, hogy évekkel később találja meg valaki a palackpostát; ezekből a felfedezésekből születnek aztán a legcsodálatosabb történetek.

Utolsó üzenet a süllyedő Lusitania hajóról

Amikor a Lusitania óceánjáró hajót 1915 -ben New Yorkból Liverpoolba tartó útján egy torpedó érte, mindössze 18 percbe telt, mire elsüllyedt. De ez elég hosszú volt ahhoz, hogy az egyik utas egy megindító üzenetet tegyen a palackba:

- szólt az üzenet, melyet sajnos nem sikerült befejeznie a szerzőjének, így nem tudtuk meg, mi az a titok, melyet örökre elnyelt a tenger.

A Lusitania óceánjáró hajót 1915 -ben New Yorkból Liverpoolba tartó útján egy torpedó érte: mindössze 18 perc alatt elsüllyedt Forrás: AFP

„Légy jó magadhoz, haver!"

A 2000-es évek elején egy 10 éves manhattani lány meglátogatta barátait Long Islanden, amikor is egy rövid üzenetet firkantott egy papírra és egy gyömbérsörös üvegbe zárva az óceánba dobta. A Sidonie Fery által vízbe dobott palackot 2012 -ben fedezték fel a Patchogue park dolgozói, akik a Sandy szupervihar strandtörmelékeit takarították el. Ami megdöbbentővé tette ezt a felfedezést, hogy Fery 2010-ben lezuhant egy svájci szirtről és elhunyt. Az idézet, mely Fery kedvenc filmjéből származott és amelyet Fery gyászoló édesanyjának továbbítottak, egyszerű, de mégis mély volt:

Az életmentő üzenet

2005-ben több mint 80, többnyire tinédzser migránst hagytak magukra egy hajón Costa Rica partjainál. Mivel nem állt rendelkezésükre semmilyen kommunikációs eszköz, ezért ötletesen behelyeztek egy palackba egy SOS -t, amit hamarosan csodával határosan egy halász talált meg, és a "Kérem, segítsen nekünk" üzenetet eljuttatta a közeli sziget lakóinak. Az ott dolgozók riasztották a főhadiszállásukat, a tengeren magukra hagyott, sodródó menekülteket kimentették és a szigetre vitték őket, hogy ott felépülhessenek.

Forrás: Shutterstock

A 150 évvel később megoldódott rejtély

1794 -ben egy Chunosuke Matsuyama nevű japán tengerész és 43 társa hatalmas viharba kerültek, majd hajótörést szenvedtek egy csendes-óceáni szigeten. Étel és túlélési eszközök nélkül a legénység végül meghalt; de előtte még Matsuyama írt egy üzenetet a szerencsétlenségükről, kókuszfából faragva és egy üvegbe csúsztatva. Senki sem tudta, mi lett a tengerészekkel, egészen addig, amíg az üveget 151 évvel később, 1935-ben fel nem fedezték a japán Hiraturemura falu közelében, ahol Matsuyama született.

9 évig úszkált a palackposta az Atlanti-óceánban, míg célba nem ért

Max Vredenburgh és édesapja a Massachusetts állambeli Rockport egyik strandjának látogatása közben egy üvegbe zárt üzenetet dobott a tengerbe. Ez 2010 augusztusában volt, amikor Max 10 éves volt. Az üzenet tartalmazta a nevét, a hobbijait, a címét és azt, hogy szeretne választ kapni. Hamarosan meg is feledkezett a palackpostáról, de az Atlanti-óceán nem. 2019 novemberében édesapjától kapott egy üzenetet, mely szerint egy „G. Dubois" nevű személy válaszolt az üzenetére. A palackot nem Massachusetts vagy Észak-Amerika partjainál találták meg, hanem Franciaországban.

- hangzott az üzenet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.