Müller Péter: "A szív szavai egyszerűek"

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter elme heti útravaló szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

A szív szavai egyszerűek. Ezért nem vezetnek túlságosan sokra a "beszéljük meg", és a hosszas verbális terápiák. Az elme hajlamos bonyolítani a dolgokat, ha nem a Szív, hanem az Ész vezérli.

A szív szavai egyszerűek Forrás: Shutterstock

Ez nem jelenti azt, hogy nem kell beszélgetni. Még azt sem, hogy ésszel nem lehet jelentős eredményeket elérni az emberi kapcsolatainkban. De van egy pont, amikor még a legkitűnőbb ész is megtorpan, nem tud tovább lépni, és akkor következik el az, amit a fizika úgy hív, hogy "kvantum-ugrás" - és az ész rádöbben, hogy van a gondolkodásnak egy magasabb síkja, amikor megérti azt, amit eddig lehetetlennek vélt. Eljut a szív igazságáig, ami jóval több, mint bármiféle érzelem és érzés. A kérdés szívéig, azaz a középpontjáig jut el. Legbelülre. Ez nem az a szív, melyet Ámor átüt a nyilacskájával, hanem a lényeg, a sors megértésének a legmélyebb szimbóluma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.