"Azonnal a hasához kapott" - megrázó vallomást tett a rendező az operatőrről, akit Alec Baldwin véletlenül lelőtt

Forrás: AFP/Angela Weiss -
halál forgatás lövés joel souza Halyna Hutchins Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világot megrázta a hír, miszerint a Rust című westernfilm forgatása közben Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly, és halálosan megsebezte a 42 éves Halyna Hutchinsont, a film vezető operatőrét.

Az eset múlt csütörtökön történt, azóta pedig nincs nap, hogy ne derülnének ki újabb és újabb részletek a tragédiáról. Alec Baldwin nemcsak Halyna Hutchinsont, de a film rendezőjét, Joel Souzát is eltalálta, neki azonban szerencséje volt, és a lövedék megállt a kulcscsontjában.

A rendező az elhunyt operatőr válla fölött átnézve figyelte az eseményeket, és azt állítja,

Hutchins azonnal a hasához kapott a lövés után, majd fájdalomra panaszkodott.

A CNN újabb exkluzív információkat tudott meg Joel Souza pénteki vallomásából, amit a rendező a nyomozóknak tett.

– mesélte a rendező a hatóságoknak. Reid Russell kameraman Souza és Hutchins mellett állt a baleset idején, az ő vallomásában az áll: a lövés után Halyna azt mondta, nem érzi a lábait, és már a helyszínen megkezdték a sérült nő ellátását.

Forrás: AFP/Angela Weiss

A rendező megerősítette, hogy a fegyvernek üresnek kellett volna lennie, ráadásul három ember ellenőrizte a fegyvereket, mielőtt a színész kezébe kerültek. Az ügyben eljáró Santa Fe-i seriff hivatal legközelebb szerdán tájékoztatja a sajtót a fejleményekről, egyes jogi szakértők szerint a színész akár másfél év börtönt is kaphat, illetve polgári peres eljárás is indulhat ellene -írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.