A TikTok új őrülete: tarot kártya olvasás

Forrás: Shutterstock -
jóslás magazin tarot jövő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az embereket mindig is foglalkoztatta a jövő. Megpróbáltuk kiolvasni a csillagokból, csontokból, kifejlesztettünk hallucinációt okozó kombinációkat látomások reményében. Olvassuk egymás tenyerét és a kártyákat is.

Jövőnk iránti érdeklődésünk egyáltalán nem újkeletű. Számos film, sorozat és könyv boncolgatja, hogy mi várható az emberiségre nézve. Például az egyik legközkedveltebb a Simpson család, ami többek között arról is híres, hogy már számtalan elképzelése, jóslata vált be az évek alatt. De ha visszamegyünk az időben a Delphoi jósdához, vagy Nostradamushoz, esetleg Baba Vangához, az ő jóslataik is a mai napig lázban tartják az embereket.

A Tiktok egyik legújabb őrülete a tarot kártya olvasás. Rengeteg kapcsolódó videó található a social media felületen, de a téma nem új: a tarot már évszázadok óta jelen van a köztudatban, ám talán még sosem volt ennyire közel az emberekhez. Eddig leginkább a fejkendős-kristálygömbös jósnőkhöz kötöttük a tarot kártyát, akik általános igazságokkal bombázzák az embereket, ha kell, ha nem.

A TikTok új őrülete a tarot kártya olvasás Forrás: Shutterstock

Viszont a felhasználók az utóbbi időben egyre inkább nyitnak a spirituális világ felé. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző kristályok, igék, és sokféle manifesztációs gyakorlatot is el lehet sajátítani. Találkozhatunk oktatóvideókkal, vagy olyan kártyaolvasással, ami "kifejezetten csak személyünknek szól". De ezenkívül is rengeteg, hatalmas rajongótáborral rendelkező, jövőbelátó felhasználó van.

Most, hogy Tiktokon a reneszánszukat élik a különböző boszorkánypraktikák és a tarot kártya, itt van néhány érdekesség, amiket talán nem tudtál a tarotról:

Eredetileg valószínűleg egyszerű kártyajáték volt, és csak a 18. században kezdték jóslásra is használni, Antoine Court de Gébelin francia tudós nyomán. Ő volt az, aki a kártyalapok motívumainak mélyebb, ősi tartalmat kezdett tulajdonítani.

A tarot nagy jelentőséget tulajdonít a véletleneknek, ami egy viszonylag új fogalom. Régen a megmagyarázhatatlan eseményeket isteni tevékenységnek gondolták. Ma már a kiszámíthatatlan eseményeket nem Istennek vagy isteneknek tulajdonítjuk, pusztán véletleneknek.

A tarot kártya eredetileg valószínűleg egyszerű kártyajáték volt, és csak a 18. században kezdték jóslásra is használni Forrás: Shutterstock

A tarot eredetéről több teória is keletkezett:

Vannak, akik Atlantisz ősi tudását vélik felfedezni benne. Mások Indiában, Egyiptomban, Marokkóban, és az iszlám világban is keresik a gyökereit.

Egy másik teória szerint egyenesen Mózesnek köszönhetően jutott el a kártya Palesztinába, amikor Izrael népe kivonult.

A legutóbbi évszázadban az isztambuli Topkapi templomban találtak a 14. századi tarot kártyához hasonló kártyákat. A pakliban már megjelenik az a 4 szín, amit azóta is használnak a kártyákon.

De mire jó a tarot?

A tarot célja nem az, hogy általa megtaláljuk az egy, megkérdőjelezhetetlen igazságot, inkább csak útmutatóként szolgálhat egy-egy szituációban. A tarot nem ördögtől való, és még csak igazán spirituális utakon sem kell járni ahhoz, hogy foglalkoztasson a dolog. Mindenesetre igazán érdekes elfoglaltság, és sok különleges, meglepő és váratlan tanács kerekedhet egy-egy olvasásból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.