„Sosem volt a világ ennél képmutatóbb” - Majkánál ezúttal a cenzúra miatt telt be a pohár

cenzúra Majka rapper Majoros Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majka nem tudta szó nélkül hagyni, hogy több legendás slágert is betiltottak, és kemény véleményt fogalmazott meg a mostani, túlcenzúrázott világról.

Az elmúlt években egyre több ikonikusnak számító mozifilmet, sorozatot, mesét, illetve könyvet tettek tiltólistára a kritikusok. A közelmúltban olyan előadók dalai is felkerültek erre a listára, mint Elvis Presley, a Queen, az Abba, vagy a Rolling Stones.

A Rolling Stones csapatának például a Brown Sugar című slágert kellett levennie aktuális turnéjának műsoráról azért, mert a dalszöveggel kapcsolatban nagyobb vita alakult ki. A cenzúrahullámra nemcsak a külföldi előadók, de Majka is reagált, és éles véleményt fogalmazott meg.

"Semmi nem volt jobb régebben,hiába mondjak az öregek!!! Egy dolog viszont talán mégis... Sosem volt a világ ennél képmutatóbb.

Alkotni, a művészetet jól megfogalmazni, megmutatni kiváltságos feladat, ami sok ember önérzetét bántja. A legjobban éppen azokét, akik egész életükben az átlagosnál jobban sosem tudtak semmit művelni. Összekeverni a kultúrát az elérzékenyített gondolkodású, 21.századi középszerű ember sértődöttsègével nagyon veszélyes jövőképet mutat. Főleg, ha az ítészek a közösségi oldalakon hoznak ítéletet egy klaviatúra mögül, ami távolról sem objektív vagy igazságos, és ami miatt emberek vesztik el munkájukat, családjukat. Csak hát sajnos mindig lesznek igazi áldozatok, és pontosan ezekre az igazi áldozatokra lehet mindig hivatkozni, és ezzel jogot formálni az egyoldalú igazság kiközösítésére.

Ha megmondják, miről szólhat egy dal, hogy mit írjon a szerző, mire gondolhat, aki alkot, akkor az a cenzúra legfelsőbb szintje. És ez nem Észak-Korea, vagy Fehéroroszország kiváltsága, hanem jelenleg az egész világé. Ha tehetném,egy Eric Cartmanes bővített mondatban megbántanám az összes nációt, vallást, gondolkodást,szexuális beállítottságot, ami létezik ebben a világban. Köztük saját magamét is

-írta a műsorvezető-rapper, aki néhány napja jelentette be, hogy visszavonul.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.