"Nem stimmel az egész" - Árpa Attila meglepő titkot árult el az Alec Baldwin-gyilkossággal kapcsolatban

gyilkosság fegyver Árpa Attila Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Árpa Attila arról mesélt, hogy ők is használtak éles fegyvert az Argo 2-ben, de szerinte Baldwinéknál hibát hibára halmoztak.

A tragédia után az egész világ azt találgatta: mégis hogyan történhetett, hogy Alec Baldwin éles lőfegyverrel lőtt a kamera irányába. A film főszereplője, Alec Baldwin egy pisztolylövéssel megsebesítette a film rendezőjét, Joel Souzát, és megölte az operatőrt, a 42 éves Halyna Hutchinst.

Gonda Zsolt, aki az ország legismertebb fegyvermestere, pár nappal ezelőtt elmondta a véleményét Bochkor Gábor reggeli műsorában, a Retro Rádióban. Szerinte Magyarországon azért sem fordulhatott volna elő ehhez hasonló eset, mert itt a fegyverkialakítását úgy kell megoldani, hogy a lövedék semmilyen esetben ne tudja elhagyni a csövet - írja a Ripost.

Árpa Attila teljesen értetlenül átt az eset előtt. Fotó: Polyák Attila - Origo

Árpa Attila színész, rendező már rengeteg „lövöldözős" akciófilmben szerepelt, de ennyire felelőtlen fegyverkezeléssel még ő sem találkozott.

„Értetlenül állok a történtek előtt! Nem stimmel az egész, és hogy pont Amerikában?"

– értetlenkedett a színész-filmrendező, aki szerint ezen a forgatáson hibák sorozatait követték el.

Az éles fegyvert mindig el kell zárni, hiszen olyan nem történhet, hogy valaki csak úgy "felkap" egyet és a színész kezébe adja egy jelenethez.

Magyarországon általában senki nem forgathat éles lőfegyverrel, töltött éles lőfegyver pedig szóba sem jöhet. Ez alól az Argo 2 képezett kivételt 2015-ben.

"Természetesen nem emberre, hanem tárgyakra lőttünk, és nem színészek, hanem szakértők használták a fegyvereket"

– mondta Árpa Attila.

"A stáb plexifallal védte magát, és rengeteg engedélyt kellett hozzá beszereznünk mindenki biztonsága érdekében."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.