A szakember azt állítja, csak egy megoldás létezik a másnaposságra, mégsem ajánlja

Forrás: Shutterstock -
másnaposság alkoholizmus orvos alkohol gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Karl Kruszelnicki elárulta az egyetlen hatékony módszert másnaposság ellen, ugyanakkor hozzátette, senkinek sem ajánlja. 

Ritka az az ember, aki egy átmulatott éjszaka után nem szenved a másnaposságtól. A legtöbben fájdalmasan kiszáradt szájjal, dörömbölő fejfájással, vagy éppen gyomorrontással ébrednek és egész nap próbálnak magukhoz térni. Mindenkinek megvan a maga praktikája: van, aki ki sem mozdul az ágyból, más literszámra issza a vizet és gyorséttermi kaját eszik.

Egy megoldás van a másnaposságra, a szakember mégsem ajánlja. Forrás: Shutterstock

Dr. Karl Kruszelnicki ausztrál orvos szerint azonban egyetlen módon lehet gyorsan túljutni a másnaposságon, mégpedig akkor, ha még több alkoholt fogyasztunk. A több alkoholfogyasztás ugyanis megakadályozza, hogy a szervezet felszívja a metanolt, ami egy mérgező vegyszer - írja a Mirror.

Fontos azonban kiemelni, hogy az orvos egyáltalán nem ajánlja ezt a gyógymódot: ez ugyanis szerinte egyenes út az alkoholizmushoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.