Lemondott előkelő nemesi címéről a hercegnő, csak hogy együtt legyen a szerelmével

Japán hercegnő Mako hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A XX. század egyik legnagyobb botrányai közé tartozott, amikor VIII. Eduárd brit király azért mondott le a trónról, és azért veszítette el nemesi rangját, hogy feleségül vegyen egy közrendű amerikai nőt, Wallis Simpsont.

Nem meglepő tehát, ha most ismétli magát a sors, ugyanis a japán Mako hercegnő lemondott nemesi rangjáról a szerelme kedvéért. Mivel újdonsült férje, Kei Komuro üzletember, ezért a szabályok értelmében a hercegnő elveszítette rangját, és belőle is közember vált.

A fiatalok még az egyetemen találkoztak egymással. Mako már akkor is feszegette a határokat, hiszen szakított a családi hagyománnyal, és angol egyetemet választott japán felsőoktatási intézmény helyett.

A hercegnő nem fogadta el a 410 millió forintnyi hozományt sem, ami minden császári családtagot megillet, amikor férjhez megy. Mako és Komuro a jövőjét az Egyesült Államokban képzeli el, ahol a férfi ügyvédként praktizál majd - írja a Blikk Rúzs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.