boldogság Müller Péter meditáció heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Egyetlen igazán boldog perc többet ér, mint tízezer esztendő, mert a boldogságban nincs idő. Az örökkévalóság élményét éled át. A percet csak az órád mutatja. A lelked hazatért.

A boldogságban nincs idő Forrás: Shutterstock

Ezt keressük minden valódi vallásos élményben, meditációban, elmélyülésben, ihletben, de a mindenen ember ezt keresi a hétköznapi életében is. Lelkünk legmélyén boldog. De ezt az ősélményt lényünk minden többi rétege, és főleg a fájó, múlandó, halandó testünk elfedi, és ezért a Boldogság egész életünk során, úgy jelenik meg, mint egy nagy-nagy HIÁNY. A legtöbb, amit gyerekünknek adhatunk, az valamiféle boldogság-élmény. Minden adathalmaz, oktatás, magolás, minden szorgalmas és örömtelen tanulás másodlagos. Csak a derű, s fel-törő ősélmény a fontos. „A boldog családoknak nincs története", mondja Tolsztoj, mert sztorija, drámája csakis a boldogtalanságnak van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.