"Az idei advent minden eddiginél különlegesebb" - Krausz Gáboréknál egyszerre két gyertyát is gyújtottak

Forrás: Krausz Gábor/Instagram -
advent Krausz Gábor ünnep Hanuka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghitten telt advent első vasárnapja Krausz Gáborék családjában, hiszen egy napra esett a Hanuka első gyertyagyújtásával. A séf számára fontosak a zsidó hagyományok és az, hogy ezekkel kislányuk, Hannaróza is megismerkedjen. 

Krausz Gábor sosem titkolta zsidó származását, erről a Családom, és egyéb receptfajták című könyvében is említést tesz. Így aztán a hagyományokat is igyekszik tartani, és az is fontos számára, hogy a kislánya, Hannaróza is megismerkedjen ezekkel, valamint, hogy kulturálisan sokszínű, nyitott és elfogadó közegben nőjön fel. Az Advent első vasárnapja ebben a szellemben telt, hiszen egybeesett a Hanuka első gyertyagyújtásával.

Tóth Gabi és Krausz Gábor Forrás: Krausz Gábor/Instagram

"

jóval később, amikor már tizenéves voltam, édesanyám halála után érezte úgy, hogy itt az ideje beavatni engem a zsidó kultúrába. Felnőttként úgy érzem, jobb lett volna, ha ez előbb megtörténik.

karácsonyi ajándékozás náluk elmarad

"Nekem az ünnep nem erről szól. Sokkal fontosabb, hogy együtt vagyunk, körbeüljük az asztalt és közösen éljük meg ezeket a szép pillanatokat. Nagyszülők, szülők, gyerekek. Mi élményeket adunk egymásnak. Most tényleg összejön az egész család, akár egy filmben, csak Kevin ne szökjön el" - mondta.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.