a világ legdrágább városai árak életszínvonal város drágaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év végéhez közeledve sorban jelennek meg az elemzések, amik bemutatják, milyen is volt 2021. Egy nemrég megjelent lista alapján kijelenthetjük, hogy az idei esztendő is drága mulatság volt!

Az Economist Intelligence Unit (EIU) minden évben elkészíti azt a listát, ami bemutatja, a világ egyes nagyvárosaiban milyen drága is az élet. Idén 173 várost vizsgáltak és több mint 200 mindennapi termék és szolgáltatás árát hasonlították össze.

Tel-Aviv Forrás: Ynhockey/Wikipedia.org

A rangsort ebben az évben is az európai és a fejlett ázsiai városok uralják, míg a lista végén főként a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsia kevésbé gazdag vidékein található települések állnak. A legnagyobb változás a tavalyi eredményhez képest, hogy letaszították az élről Párizst, méghozzá Izrael fővárosa, Tel-Aviv állt a dobogó legfelső fokára.

Az ok, hogy meredeken megemelkedtek az élelmiszer- és szállítási árak, valamint az izraeli pénz jelentősen erősödött a dollárral szemben – írja a Travelo.

A legdrágább városok listáját ide kattintva találjátok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.