Ki gondolta: baj lehet abból, ha túl gyakran takarítasz bizonyos helyeken

Forrás: Shutterstock -
szőnyeg takarítás háztartás mosogatógép függöny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lakás sok pontja igényli a rendszeres takarítást, azonban van néhány terület, ahol többet lehet ártani vele, mint amennyit használ.

Teljesen rendben van, ha egyszer-egyszer megcsúszik, vagy esetleg teljesen elmarad a lakás kitakarítása. Ugyan vannak olyan területek, amelyek igénylik a rendszeres tisztítást, de vannak olyanok is, amelyeknek kifejezetten rosszat tesz a gyakori mosás vagy takarítás - írja a Bors.

Ruhák

Hacsak nem olyan az életviteled, ami megköveteli a mindennapi mosást, a ruháid egyáltalán nem igénylik, hogy egyetlen használat után a mosógépben landoljanak - persze ez nem vonatkozik a fehér- és alsóneműkre. A túl gyakori mosás kárt okoz a ruhákban, és felesleges pénzt, időt, vizet és áramot pazarlunk.

Mosatlan edények

Ha rendelkezel mosogatógéppel, felejtsd el az edények előöblítését. Ha vizesen teszel bele a gépbe tányérokat, poharakat, edényeket, a mosogatószer nehezebben tapad meg rajtuk, és könnyebben maradnak koszosak. Az sem mellékes, hogy a felesleges öblítgetéssel évente akár több tízezer liter is vzet is el lehet pazarolni.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Függönyök

A függönyöket bőven elegendő évente-félévente kimosni, hiszen a gyakori mosószeres kezelés - és a nem megfelelő hőfok - kárt tehet az anyagban. Ha mégis aggódsz a függönyökben felgyülemlett por miatt, indíts egy kizárólag hideglevegős programot a szárítógépben.

Szőnyegek

A manapság igazán népszerű hosszabb szálakból szőtt szőnyegek precíz takarítást igényelnek. Az otthoni tisztítószeres kezelés csak egészségügyi kockázatokhoz vezet, ezért érdemes szőnyegeinket szakemberekre bízni évente-félévente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.