Egyelőre nem tudják teljesíteni Kóbor János utolsó kívánságát

Kóbor János temetés gyász végső nyughely koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zenészlegenda, Kóbor János tegnap hunyt el koronavírusban, az egész ország gyászolja. Az Omega frontembere tavaly temette el két igen közeli barátját, Benkő Lászlót és Mihály Tamást, és mint korábban elmondta, azóta nem telt el úgy nap, hogy ne gondolt volna rájuk. Talán ezért is foglalkoztatta saját temetésének a gondolata. 

Kóbor Jánost foglalkoztatta a halál gondolata, de nem rettegett tőle. Azt azonban pontosan tudta, hogyan szeretne elmenni, és azt is, miként vegyenek tőle búcsút.

Még a pandémia elején a Ripostnak beszélt arról, hogy ha már muszáj, nyáron szeretne meghalni:

"Sok barátomat, zenésztársamat veszítettem el az elmúlt időszakban, így a temetésükről hazatérve, akaratlanul is elgondolkodtam azon, hogy én milyet szeretnék. Ha lehet választani, hamvasztást kérek, majd fel egy helikopterre és be a Balaton közepébe. Persze ehhez nyáron kell meghalni, különben a jégre szórják az embert" - viccelődött akkor a legendás zenész.

Ezek szerint, ha a családja teljesíteni szeretné Kóbor János utolsó kívánságát, akkor a hamvasztás után csak nyáron kerülhet végső nyughelyére.

Kóbor János Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.