Kóbor János védjegye volt a napszemüveg, kiderült, miért viselte mindig

Kóbor János gyász Omega napszemüveg Kóbor János felesége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kóbor János teljesen elképzelhetetlen volt ikonkus napszemüvege nélkül.

Kóbor Jánost mindenki kapásból napszemüvegben képzeli maga elé. Ez nem is olyan meglepő, hiszen a sötét szemüveg a legendás zenész védjegyévé vált. Azt azonban már csak kevesen tudják, hogy eleinte pusztán praktikusság miatt viselte.

Nem is volt nagy gyűjteménye, csak néhány darab, azok közül is az volt számára a legkedvesebb, amit a feleségétől, Zsókától kapott.

"Soha nem voltam beteg, de az allergiától nem tudtam megszabadulni. Kezdetben azért vettem fel a napszemüveget, mert úgy kevesebb pollen érte a szememet. Nyáron mindig rajtam volt, aztán észrevettem, ha leveszem, már zavarja a fény a szememet, így kialakult az ördögi kör és rajtam ragadt" - mondta korábban a Ripostnak a hétfőn elhunyt énekes, aki a színpadon is viselte a napszemüveget, mert a hatalmas fényáradat is bántotta a szemét.

Kóbor János Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Hétfőn reggel hunyt el koronavírus-fertőzésben Kóbor János, az Omega frontembere. Felesége külön engedéllyel végig a zenész mellett lehetett a kórházban, az utolsó percig bízott a felépülésében. Az asszony most összeomlott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.