Brutális méretű óriáshalra bukkantak Kalifornia állam partjainál - Fotó

Kalifornia óriáshal világrekord naphal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatalmas naphalat, ami valószínűleg világrekordot is dönthet, egy megdöbbent evezős vette észre Kalifornia állam partjainál - a szakértők szerint a fenevad valós mérete csak akkor ellenőrizhető, ha elkapják.

Felfedezői úgy vélik, a "félig megcsonkított cápának" nevezett szörnyeteghal valószínűleg világrekordot döntött.

Rich German és Matt Wheaton éppen a tengerben eveztek, amikor meglátták a hatalmas naphalat:

"A haverommal, Mattel épp eveztünk, amikor megláttuk. Muszáj volt közelebbről is látnunk. Több mint három méter hosszú, sokkal nagyobb, mint én" - mondta German.

"Nehéz mással összekeverni a naphalat, mert annyira bizarr, ahogy kinéznek. Olyanok, mint egy megcsonkított cáma, amelyet félbeharaptak. Sok naphalat láttam az évek során, de egyértelműen ez volt a legnagyobb."

Forrás: Daily Star

A Guinness-rekordok könyve szerint a világ legnagyobb csontos hala egy másik naphal volt, amelyet 1996-ban fogtak ki Kamogawánál - a japán Chiba városában. Ez a példány 2,5 méter hosszú volt.

Ez a mostani találkozás azt mutatja, hogy a tenger még bőven tartogat meglepetéseket számunkra, sosem tudhatod, mivel találkozol az óceánban.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.