Hoppá! Megválogatná, kiket enged beutazni az egyik kedvelt turistacélpont

turistacélpontok Thaiföld Thaiföld turizmus Thaiföld megválogatná turistáit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány okozta korlátozások során a legtöbb kárt a turizmus-vendéglátás szenvedte el. Rengeteg ország rendelt el beutazási tilalmat, amit lassan két évvel a járvány kitörése után is fenntartanak. Sokan viszont már az újranyitást tervezik.

A jövő évi nyaralások tervezésekor azonban figyelembe kell venni majd új szempontokat is. Sok ország ugyanis változtatást tervez azon, mennyi turistát enged beutazni. Ezt fontolgatja az egyik kedvelt célpont, Thaiföld is. Az országba tömegével érkeztek eddig a hátizsákos turistáktól a nagy csoportokig, akik nem igazán törődtek a környezettel.

A turisták nem vigyáznak Thaiföld természeti kincseire Forrás: pittaya wongsarattanasil/shutterstock.com

Az ország most szeretne továbblépni a tömegturizmus „hedonizmusán", ezért Phiphat Ratchakitprakarn idegenforgalmi miniszter kijelentette, hogy a hangsúlyt a „minőségi utazókra" szeretnék helyezni, nem pedig a nagyszámú látogatóra – számol be a hírről a Travelo.

Az ország turizmussal kapcsolatos terveiről további részleteket a Travelo cikkéből tudhattok meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.