"Damu Rolandot nagyon zavarta, hogy azok a kollégák, akik egyébként szerették, sem álltak ki mellette"

Damu Roland színház színésztársai sem álltak ki Damu Roland mellett Damu Roland tragédiája Damu Roland halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland a hét elején, koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladásban vesztette életét. Az elmúlt hónapokban sokat betegeskedő, anyagi gondokkal is küzdő színészt most az egész ország gyászolja.

A tragikus sorsú színésztől búcsúzik egykori kollégája, Jeney Attila, az Arany Oroszlán Klub és Kulturális Egyesület tagja. Attila őszintén beszélt arról, ő milyennek ismerte meg Rolandot és az utóbbi években mennyi mindennel próbálkozott, csak azért, hogy visszatérhessen a színpadra. Oda, ahol a leginkább otthon érezte magát.

Damu Roland a Jóban Rosszban című népszerű szappanoperában Forrás: MTI/Földi Imre

Bármivel is próbálkozott, mindenhol csak zárt ajtókkal találkozott. Ha valahol mégis lehetőséget kapott, és felléphetett önálló kis estjével, akkor a közönség hagyta őt cserben. A börtönévek után hiába várta, hogy újra felfedezik, haláláig a partvonal mellett maradt.

Jeney szerint Rolandnak nagyon rosszul esett, hogy egykori kollégái, barátai, akikkel úgy tűnt, jó barátságot alakított ki, ők sem álltak mellé a legnehezebb időszakban – írja a Ripost.

Damuról a december 27-én bekövetkezett halála óta rengetegen megemlékeztek, így tettek egykori színésztársai a Jóban Rosszban című sorozatból, vagy pályatársai, zenész barátai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.