Kendőzetlen vallomás: Sugár Berci, a 90-es évek popsztárja elmondta, mi történt vele

Fotó: Polyák Attila/Origo -
halálfélelem Sugár Berci Bery jóga életút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sugár Berci, művésznevén Bery a kilencvenes és kétezres évek kedvelt popsztárja volt hazánkban, de már hosszú évekkel ezelőtt eltűnt a nyilvánosság elől. A napokban viszont Liebhaber Judit Erősebb Igen című, Youtube-on futú műsorának évadzáró adásában mesélt arról, mi történt vele.

Sugár Berci gyerekként lett népszerű, majd a kétezres évek elején újra berobbant a köztudatba, végül karrierje csúcsán elhagyta az országot, és öt évig élt New Yorkban. Bevallotta, majdnem belehalt abba, hogy kint élt, így nem meglepő, hogy élete legfontosabb döntésének a mai napig azt tartja, hogy hazajött.

Történtek olyan magánéleti fordulatok az életemben, amik traumatikusan kezdtek hatni, krízisállapotba sodortak,

"Halálfélelmet kezdtem érezni abban a városban, elkezdtem haladni lefelé egy olyan lejtőn, ami ha nem is a fizikai test halálával,

"Nyolc éve tanítok jógát. Végre igazi tartalmat, végre igazi tudást tudok átadni. Nem úgy, mint egy három perces popdalban. Számomra sokkal kielégítőbb emberileg és intellektuálisan is, hogy jógával foglalkozom" – árulta el Berci.

Sugár Berci Fotó: Polyák Attila/Origo

Berci 10 éves volt, amikor a Vígszínházban működő Rockszínház Nyomorultak című előadásában szerepelt. Elmondta, a színház világa súlyos traumákat okozott nála ebben az igen fiatal korban.

"A legszánalmasabb ebben a történetben, 30 év távlatából, hogy milyen unintelligensen tudnak felnőtt emberek viselkedni. Amikor egy színpadon dolgozol, és felnőtt emberek dolgoznak melletted, azok a felnőtt színészek, ha nem annyira intelligensek vagy érzékenyek, simán nem veszik figyelembe, hogy gyerek vagy... Felnőttként úgy gondolom, hogy ezek azok az élmények, amik traumatizáltak" - mondta Berci, majd hozzátette: "Nagyon sokat adott nekem az, hogy gyerekként felállhattam egy színpadra, és óriási zenekarral énekelhettem, nem vágytam semmire sem jobban. De azért a pici időért, amit a színpadon töltöttem, nagyon nagy árat kellett fizetnem. Mert be kell menni a színházi előadás előtt egy órával, és ezeket az egzecíroztatásokat végig kell hallgatnod."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.