Tiltott térségek, amelyek sosem kerülhetnek fel a bakancslistánkra

Forrás: Shutterstock -
látványosság utazás magazin bakancslista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ember kíváncsi természetű, vágyik a világ megismerésére. Mindenkinek van egy bakancslistája, amin azok az országok, városok és térségek szerepelnek, amelyeket vétek lenne kihagyni.

Mégis, a világban vannak olyan helyek, amelyek a látogatók és turisták elől örökre elzárva maradnak. Egytől egyig különleges és misztikus helyek, melyek között nemcsak állami titkot őrző térség szerepel, hanem olyan is akad, ahol egykor halálos vírus pusztított. Összeállításunkban jöjjenek azok a tiltott helyek, amelyek a bakancslistádra sosem kerülhetnek fel.

1. Kígyók szigete, Brazília

Brazília partjainál található a Kígyók szigeteként ismert Ilha da Queimada Grande. Az emberek nagy ívben elkerülik a szigetet, ugyanis egyes kutatók szerint négyzetméterenként legalább egy kígyó él rajta. A helyzet bizarrságát fokozza, hogy nem apró kígyócskákról van szó: a szigeten élő úgynevezett arany lándzsakígyók a viperafélék családjához tartoznak.

Ezek az állatok több mint fél méter hosszúak, és gyorsan ható mérgük már a harapás közben szétmarja a húst. Ez a világ egyik legmérgesebb kígyófaja, akit megharapnak, az nem éli meg, hogy eljusson a kórházig.

Olyan veszélyesek, hogy a Brazil Haditengerészet megtiltotta, hogy bárki kikössön a szigeten.

A brazíliai Kígyók szigetén minden négyzetméterre jut egy arany lándzsakígyó Forrás: Wikipedia/Miguelrangeljr

2. Morgan-sziget

A Morgan-sziget Dél-Karolinában található, és körülbelül 4000 rézuszmajom él rajta. Az állatokat a Puerto Ricó-i La Parguerából telepítették ide, mert egy veszélyes herpeszvírus megtámadta a majomfajt. Mára csak nagyon kevés példány él belőlük, így néhányat az elzárt, lakatlan szigetre telepítettek belőlük. A szigetre csak külön engedéllyel rendelkező tudósok tehetik be a lábukat, akik a fertőző betegségek kutatásával foglalkoznak.

Egy veszélyes herpeszvírust hordozó majomfaj él a Morgan-szigeten Forrás: mapio.net

3. Északi-Szentinel-sziget, India

A szentinéz törzs feltehetően 60 000 éve él a szigeten. A civilizációtól teljesen elszigetelődött közösségekhez tartoznak. A sziget lakói még sosem találkoztak civilizációs betegségekkel, éppen ezért azt gondolják, hogy az idegenek a biztos halál hozói. Ha valaki mégis megpróbál velük kapcsolatot létesíteni, biztosan nem jut ki élve a szigetről. Ez történt John Allen Chauval is, aki Jézus szavait és tanításait akarta átadni, cserébe a szentinézek nyíllal ámadták meg, majd másnap megölték őt.

Északi-Szentinel-szigetéről esélytelen, hogy élve kitedd a lábad Forrás: Shutterstock

4. Poveglia-sziget, Olaszország

A sziget arról nevezetes, hogy az ókorban és a középkorban ide szállították a pestisjárványban megfertőzött betegeket Velencéből.

Állítólag a sziget talajának 50%-a emberi hamuból van, sőt, néhol emberi csontok is akadnak, mivel a halottakat közvetlenül a földbe ásták el.

1922-ben egy elmegyógyintézet is üzemelt itt, de végül azt is bezárták. Egyesek szerint kísértet járta hely, amely a sziget történetéből kiindulva nem is meglepő.

Poveglia szigetére szállították a pestisjárványban megfertőzött betegeket Velencéből a középkorban Forrás: Shutterstock

5. Az 51-es terület, USA

A katonai bázis Las Vegastól északra található, és a Föld egyik legrejtélyesebb helyének tartják. Sőt, az USA egészen 2013-ig tagadta a hely létezését. Állítólag a CIA és az amerikai légierő használja kísérletezésre, de számos UFO-teória is elterjedt. Egyesek úgy gondolják, hogy az amerikaiak egy becsapódott földönkívüli űrhajót vizsgálnak itt.

Az 51-es területet állítólag a CIA és az amerikai légierő használja kísérletezésre, de számos UFO-teória is elterjedt Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.