A rákot legyőzte, most a koronavírussal küzd Ujlaki Dénes

betegség Ujlaki Dénes rák koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ujlaki Dénes az egyik legnépszerűbb karakterszínész, a közönség egyenesen imádja őt. Elmondása alapján 77 évesen sem visszafelé néz, hanem előre. 

Az élet őt is próbára tette már párszor, de semmi sem törte meg. S bármit is élt át korábban, különleges derű és életszeretet árad belőle.

"Köszönöm, jól vagyok. Mert bizonyára ezt kérdezné tőlem. Persze, minden relatív, most például

lázasan fekszem itthon, és úgy érzem, mintha a bordáimat egy fogóval összeroppantották volna, a tüdőm pedig folyamatosan jelzi, hogy olyan terhelést kap, mintha épp maratont futnék.

Egyszerűbben fogalmazva, Covidos vagyok, elkaptam ezt az átkozott vírust a harmadik oltás után is. Egyébként megvan a véleményem a hazai járványkezelésről, erről a húzd meg, ereszd meg szisztémáról, már ha ezt annak lehet nevezni. Információt nem közölnek, bizonytalanságban tartják az embereket, ugyanakkor telt házas sportrendezvényeket tartanak, és csodálkoznak, hogy egyre több és több a fertőzött." - nyilatkozta a Blikknek a Jászai Mari díjas színész, aki a napokban ünnepelte születésnapját.

Ujlaki Dénesnél 2015-ben rákot diagnosztizáltak, így nagyon vigyáznia kell magára. Sokáig úgy tűnt, hogy túl van a súlyos betegségen, ám az két év múlva kiújult. Jelenleg nyugodtabb, egészségesebb időszakát éli - Covid-fertőzöttként. Szerencsére azonban van kire támaszkodnia. A korábbi kapcsolatából született lányával és fiával nagyon jó kapcsolatot ápol. Ujlaki Dénes a hatodik feleségével nagyon nagy harmóniában él. A színész 63 éves korában ismerte meg a harminchét évvel fiatalabb nőt, akit élete szerelmének tart.

"Kevés ilyen tiszta embert ismerek, mint a gyönyörű, fiatal feleségem. Mindenben támogat, mindenben mögöttem áll. S nemcsak a szerelmet, a szeretetet, a harmóniát köszönhetem neki, hanem Gáspárt, a tündéri fiamat, aki immár tizenhárom éves. A párom egyébként az egészségügyben dolgozik, így duplán vigyázhat rám. – tette hozzá Ujlaki Dénes, akinek életében sok nő volt, mégis hűséges típus. Hűséges a kult teátrumként emlegetett Katona József Színházhoz, amelynek alapító tagja. Amikor az egészségi állapota engedi, folyamatosan játszott és játszik."

"Büszkeség ehhez a színházhoz tartozni, még akkor is, ha manapság a Katona egyesek szemében már-már szitokszó. Nem politizálok, nemesi származásom okán nemzeti liberálisnak tartom magam, de az több, mint elkeserítő számomra, hogy az ország egyik legjobb teátrumából közel húsz éve senki nem kapott semmilyen díjat. Olyan világot élünk, hogy nem a tudás, a teljesítmény a legfontosabb.

Idén különben még nem voltam színpadon, mert sorra maradnak el az előadásaink. Várom a találkozást a közönséggel és a Balatonnal, mert van egy házam Kővágóörsön, és ott érzem magam a legjobban.

Volt, hogy egy évig ott éltem folyamatosan. Olykor találkozunk a Kékkúton otthonra lelt Cserhalmi Gyurival, előkerül a zamatos olaszrizling, a pecatörténetek sokasága és az élet maga – zárta sorait a színművész.

Forrás: Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.