"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

közlemény királyi család válás Krisztina hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elválik férjétől Krisztina infánsnő, VI. Fülöp spanyol király fiatalabbik nővére - közölte az EFE spanyol hírügynökség hétfőn.

"Közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat. Gyermekeink iránti elkötelezettségünk töretlen"

- fogalmazott rövid közleményében a házaspár.
A spanyol közvéleményt nem érte váratlanul a bejelentés, miután a múlt héten a Lecturas című spanyol bulvármagazin fényképeket közölt Inaki Urdangarinról, a király sógoráról, amint egy ismeretlen nővel kézen fogva sétál a francia tengerparton.

Krisztina hercegnő és férje 1996-ban az atlantai olimpián ismerkedett meg, ahol Urdangarin a spanyol kézilabda-válogatott tagjaként szerepelt. 1997-ben kötöttek házasságot Barcelonában, négy gyermekük született, akik közül hárman már nagykorúak.

"Közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Közlemény tudatta a megdöbbentő hírt a királyi család Forrás: AFP/Jaime Reina

Egy 2011-ben kirobban korrupciós botrányban mindketten a vádlottak padjára kerültek, Krisztinát felmentették a kétrendbeli adócsalás vádja alól, azonban Urdangarint 2018-ban öt év 10 hónapos börtönbüntetésre ítélték közpénz elsikkasztása, csalás, hűtlen kezelés és befolyással üzérkedés miatt.

A férfit büntetése egy részének letöltése után tavaly tavasszal szabadlábra helyezték, azóta a baszkföldi Vitoriában él és egy ügyvédi irodában végez közérdekű munkát. Krisztina hercegnő azonban nem költözött vele, továbbra is Genfben él, ahol a katalán CaixaBank alapítványának alkalmazásában áll.

Nem ez az első hivatalos különválás a spanyol királyi családban, VI. Fülöp másik nővére, Elena 2010-ben vált el férjétől Jaime de Marichalartól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.