Stana Alexandra: “Nem hiszek abban, hogy el lehet szeretni bárkit" - Exkluzív interjú

Forrás: Instagram/Alexandra Stana -
interjú Köcse György magazin Meggyes Dávid Stana Alexandra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónappal ezelőtt Stana Alexandra élete fenekestül felfordult: a válása bejelentése után hírbe hozták Horváth Gréta volt férjével, Meggyes Dáviddal. A táncosnőt a mai napig számtalan támadás éri, döntései miatt sokszor még mindig magyarázkodnia kell. A Life.hu-nak adott exkluzív interjújában Alexandra tiszta vizet öntött a pohárba. 

Stana Alexandra magánélete azóta tartja lázban az országot, mióta felröppent a hír, hogy összejött Horváth Gréta volt férjével, Meggyes Dáviddal. A profi táncosnő a válása bejelentése után eldöntötte, hogy nem szeretné kirakatban élni az életét, ennek ellénére most minden korábbinál nagyobb az érdeklődés iránta. Arról kérdeztük, hogyan élte meg az elmúlt időszakot, és mi igaz a pletykákból.

Orján Dóra/Life.hu: Mi volt az utolsó csepp a pohárban, amiért kezdeményezted a válást?

Stana Alexandra: Sokáig mindent a szőnyeg alá söpörtem, de egy idő után teljesen besokalltam. Ultimátumot adtam Gyurinak, hogy válasszon a munka és a házasságunk között, de őszintén szólva más reakcióra számítottam. Gyuri nem küzdött azért, hogy megmentsük a házasságunkat. Igaz, makacs természetű nő vagyok, de lehet, máshogy döntöttem volna, ha beállít egy csokor rózsával, és elmondja, hogy milyen fontos volt neki az elmúlt 13 év. Ő nem tett semmit, így számomra világossá vált, hogy már nekem sincs miért küzdeni.

Köcse György és Stana Alexandra az eljegyzésükkor Forrás: Instagram/itsme_st_alex

O.D./Life.hu: Miért mondtál nemet egy újabb hajóútra?

S.A.: Gyuri döntése teljesen váratlanul ért, mert jól tudta, hogy a legutóbbi hajóutunk mennyi feldolgozatlan traumát okozott nekem. Tisztában volt azzal, hogy nem fogok vele tartani, de fel sem merült benne, hogy maradjon miattam. A második utat csakis miatta csináltam végig, áldozatot hoztam a kapcsolatunkért. A harmadik ilyen lehetőségnél azt éreztem, hogy nem vagyok hajlandó ismét áldozni, mert ha ezt is elvállalom, akkor biztosan a pszichiátrián kötök ki.

O.D./Life.hu: Milyen a kapcsolatod most Gyurival?

S.A.: Mielőtt Gyuri elutazott volna, előtte egyetlenegyszer beszéltünk telefonon, és csakis a válásunkról egyeztettünk. Egyelőre nem vagyunk barátok, de bízom abban, hogy ez idővel enyhül, és nem fogjuk bántani egymást.

O.D./Life.hu: Hol tart most a válásotok?

S.A.: A híresztelésekkel ellentétben nem azért nem sürgetem a válásunkat, mert két vasat tartok a tűzben, a döntésemnek jogi oka van. Ha egyikünk nem jelenik meg a tárgyaláson, akkor az ügyet vagy lezárják, vagy elhalasztják. Mivel Gyuri 11 hónapig nincs itthon, így én hiába adom be a papírokat, ha ő egyetlen tárgyaláson sem tud megjelenni.

A profi táncosnő a válása bejelentése után eldöntötte, hogy nem szeretné kirakatban élni az életét Forrás: Instagram/Alexandra Stana

O.D./Life.hu: Tudtad, hogy Szőke Zsuzsival utazik el?

S.A.: Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, Zsuzsi volt az egyik koszorúslányom. El tudom képzelni, hogy ez csak munkakapcsolat, de azt is tudom, hogy mivel jár egy hajószerződés. Amikor ez kiderült, nem akartam többet belelátni a szituációba. Mégis, amikor a hajós munkára nemet mondtam, már kész tények elé voltam állítva. Azt gondolom, hogy ha valakiben van tartás, akkor odaáll a másik elé és megbeszélik, amit meg kell, de ez nálunk nem történt meg.

O.D./Life.hu: Új szerelem van az életedben. Hogy érzed, sikerült magad mögött hagyni a Gyurival töltött 13 évet?

S.A.: Gyakorlatilag Gyuri mellett nőttem fel, és sok mindent megéltünk együtt, de egyszer már szétváltak útjaink az elmúlt 13 év alatt. Ez az elválás mindkettőnknek fájdalmas volt, de hálás vagyok az együtt töltött időszakért. Biztosan Gyurinak is hatalmas törés, hogy én, a felesége, nem tartottam vele erre a hajóútra. De ő is tudja és érzi, hogy a kapcsolatunkban ennyi volt.

O.D./Life.hu: Mindig megkapod, hogy elszeretted Horváth Gréta férjét.

S.A.: Én nem hiszek abban, hogy "el lehet szeretni" bárkit, hiszen, ha valaki egy stabil párkapcsolatban van, és a két fél boldog együtt, akkor egyik pillanatról a másikra nem történik ilyen. Lehet bűnbakot keresni, de, aki mélyen magába néz, az tudja, hogy ez nem így működik a való életben. Sok olyan üzenetet kapok, hogy a karma vissza fogja adni, de ha ez van megírva, akkor így kell lennie. Nem hittem, hogy ekkora ügy lesz belőle. Nem tartom magam közszereplőnek, de az elszomorít, hogy valaki attól lesz érdekes, hogy a magánéletében veszteség éri. Igyekszem kizárni a rosszindulatú kommenteket vagy a támadó hangvételű privát üzeneteket.

Stana Alexandra és Meggyes Dávid Forrás: Stana Alexandra/Instagram

O.D./Life.hu: Miért döntöttetek úgy Dáviddal, hogy a kapcsolatotokat éppen Valentin-napon vállaljátok fel?

S.A.: Dávid az elejétől kezdve egyáltalán nem foglalkozott a külvilág véleményével, és a stabilitása sokat segített abban, hogy jól kezeljem a kritikákat is. Gyuri után megfogadtam, hogy nem akarom kirakatban élni az életem, mert az hosszú távon nem építi a kapcsolatot. Dávid elfogadta a döntésemet, de nem akartam azt éreztetni vele, hogy nem vagyok rá büszke. Biztos akartam lenni az érzéseimben, és Dávid nem is tudott arról, hogy a közös képünket Valentin-napon fogom megosztani. Ez inkább egy gesztus volt felé, és nem a szerelmünket akartuk bizonyítani a külvilágnak.

O.D./Life.hu: Mit hozott az életedbe ez a friss kapcsolat?

S.A.: Miután Gyurival lezártuk a kapcsolatunkat, én teljesen a munkámra akartam koncentrálni. Egyébként is nehezen nyílok meg másoknak, nem vágytam új társra, de Dáviddal hamarabb közel kerültünk egymáshoz. Berobbant az életembe, és őszintén szólva megijedtem az érzéseimtől. Dávid sok szempontból változtatott a világnézetemen, és új tapasztalatokkal gazdagodtam általa. Ő az első olyan párom, aki nem táncos vagy művész beállítottságú, és élvezem, hogy különbözünk ezen a téren. Nem akarom címkézni, hogy mit jelent nekem Dávid. Boldoggá tesszük egymást, élvezünk minden együtt töltött pillanatot, és valójában csakis ez számít.

O.D./Life.hu: Vannak már közös tervek?

S.A.: Jelen pillanatban a munka és a karrier áll a prioritási sorrend tetején. Még nem költöztünk össze teljesen, így esténként, ha találkozunk, már az is öröm, hogy megoszthatjuk az élményeinket egymással, vagy ha közös programot tudunk szervezni a szabadnapjainkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.