212 diák lett rosszul egy veszprémi iskolában, egyelőre nem tudni, mitől

iskola diák rosszullét Veszprém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veszprémi Dózsa György Általános Iskolában 212 diák és kilenc pedagógus lett rosszul hétfő reggelre. Egyelőre nem tudni, mitől, de arra gyanakszanak, hogy a pénteki farsangi bulin történhetett valami.

Hétfő reggelre a veszprémi Dózsa György Általános Iskola 212 diákja és 9 pedagógusa lett rosszul. Először az intézményben felszolgált ételekre kezdtek gyanakodni, ám később kiderült, hogy máshol, ahová ugyanez a cég szállítja az ennivalót, nem történt rosszullét. Később felmerült az is, hogy a pénteken megtartott farsangi összejövetelnek lehet köze a tömeges rosszulléthez - tudta meg az RTL.

Forrás: Fortepan / Déri György

Az igazgató azt nyilatkozta, hogy betartottak minden szabályt és óvintézkedést a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és a rendezvényt ugyanúgy tartották meg, mint az előző években.

Az iskolában amúgy folyamatos a fertőtlenítés. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pedig már mintákat is vett, a vizsgálat azonban még zajlik.

Február elején egy nyíregyházi iskolában lett rosszul 12 gyerek és két felnőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.