Károly herceg: "Magam is büszkén magyarnak vallhatom magam"

123rf.com -
Károly herceg királynő magyar származású gróf II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi család tagjai a legnépszerűbb emberek közé tartoznak a világon, és jogos a feltételezés, hogy már mindent tudunk róluk. Most azonban mégis meglepő dolog derült ki.

II. Erzsébet 2022. február 6-án ünnepelte platinajubileumát, uralkodásának 70. évfordulóját. Ezzel ő lett az első nő a világon, aki ilyen hosszú ideje viseli már a koronát. A királyok összesített listáján is előkelő helyen áll, csak három másik uralkodó ült nála hosszabb ideig valamely ország trónján. Természetesen nem könnyű újat mondani valakiről, aki már ennyi éve uralkodik, és a családjáról sem, de a Bors most mégis megpróbálta.

"Különleges kapcsolat fűz Magyarországhoz, hiszen egy-harmincketted részben magam is büszkén magyarnak vallhatom magam ük-ük-üknagyanyám, Rhédey grófnő révén" – nyilatkozta Károly herceg 2010-ben, mikor hazánkba látogatott.

Ki gondolta, hogy a brit királyi családnak magyar felmenői is vannak?

70 éve a trónon II. Erzsébet Forrás: Getty Images/Wpa Pool

A palotai források szerint nincs jól II. Erzsébet királynő. A legutóbbi információk szerint már a kutyáit sem sétáltathatja a 95 éves uralkodó, sőt, az is lehet, hogy soha többet nem lesz képes erre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.