Igazi örömhír a Coca-Cola háza tájáról: vége a környezetszennyező csomagolásnak

Fotó: Polyák Attila - Origo -
újrahasznosítás hulladékgazdálkodás környezetvédelem környezetszennyezés Coca Cola Coca-Cola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Coca-Cola Magyarország több mint 800 millió forintos beruházással, évi közel 230 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását az országban - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

A 4-es és 6-os kiszerelésű multipack alumíniumdobozok esetében használt korábbi zsugorfóliát innovatív technológia révén 100 százalékban újrahasznosítható kartoncsomagolásra cseréli: a megadott kiszerelésben értékesített alumínium dobozokat egy erős kartonpapír tető fogja majd össze.

Coca-Cola HBC Magyarország Kft dunaharaszti palackozó üzeme Fotó: Polyák Attila - Origo

A Coca-Cola HBC csoport az innováció révén 15 millió euro értékű befektetésével az Európai Unióban évente hozzávetőlegesen 2000 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását csoportszinten.
A vállalat fenntarthatósági céljai között szerepel továbbá, hogy 2030-ra a felhasznált PET palackok és alumíniumdobozok 100 százalékának megfelelő mennyiséget szeretne begyűjteni és újrahasznosítani.

Emellett csomagolásaikon és kampányaikon keresztül az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.